Stuurhuis Voor je Auto Kopen | Bogijn Car Parts

Ben jij opzoek naar een nieuw stuurhuis? Het vinden van het juiste stuurhuis voor je auto lijkt soms nog weleens lastig, dit door het ontzettend grote online-aanbod van allerlei verschillende modellen en merken. Gelukkig maakt Bogijn het aanschaffen van het juiste stuurhuis eenvoudig!

Stuurhuis kopen bij Bogijn Car Parts

Bij Bogijn Car Parts vind je een brede selectie aan stuurhuizen voor vervanging van het stuurhuis. Dit zijn stuurhuizen van verschillende merken en afmetingen. Je vindt bij ons onder andere stuurhuizen van de topmerken URW, Febi Bilstein en TRW. Ons assortiment bestaat uit zowel manuele stuurhuizen als hydraulische stuurhuizen. Je ontvangt bij ons de Laagste Prijsgarantie en vindt de stuurhuizen die wij aanbieden hierdoor nergens voordeliger! Wil je de stuurhuizen zien die passen bij jouw type auto? Selecteer dan eerst jouw auto door het kenteken hieronder in te vullen: 

Voer het kenteken in

EU stars NL

Wanneer is het stuurhuis aan vervanging toe?

Een kapot stuurhuis kun je herkennen aan de volgende zaken: 

  • Trillend stuur tijdens het rijden
  • Zwaarder of lichter sturen dan normaal
  • Ongelijk sporen van de wielen
  • Lekkende stuurbekrachtigingsolie 
  • Instabieler rijden bij hoge toeren 
  • Het stuur komt niet terug in beginpositie (na een bocht)

Bij een elektrisch stuurhuis is haperen en schokken een veelvoorkomend symptoom, bij een hydraulisch stuurhuis kun je het beste letten op het lekken van de stuurbekrachtigingsolie. Wanneer je één of meerdere zaken herkent, dient het stuurhuis zo snel mogelijk vervangen te worden. Met een defect stuurhuis deelnemen aan het verkeer is namelijk zeer gevaarlijk omdat je niet meer kan sturen zoals het hoort. Daarnaast heb je vaak last van speling op het stuur en een schokkerige of zelfs uitgevallen stuurbekrachtiging.

Werking van het stuurhuis 

Het stuurhuis zorgt voor een goede stuurwerking. Het stuur zit aan het stuurhuis verbonden door middel van de stuurkolom. Aan de wielzijde verbinden de stuurstangen en stuurkogels het fuseestuk aan het stuurhuis. Als je aan het stuur draait, zorgt het stuurhuis ervoor dat de draaiende beweging die je met het stuur maakt efficiënt wordt omgezet in een sturende beweging. Als je een hydraulische stuurbekrachtiging hebt, wordt er olie naar een zuiger door het stuurhuis gepompt. Deze zorgt er dan voor dat de auto de juiste kant opstuurt. 

Vervangen van het stuurhuis 

Het is over het algemeen erg lastig om zelf het stuurhuis te vervangen. Hiervoor heb je namelijk behoorlijk wat kennis nodig en bovendien de juiste werkomgeving en materialen. Wij raden dan ook aan om het door een monteur te laten doen, omdat het een essentieel onderdeel van je auto is. Bekijk hier bijvoorbeeld of een van onze aangesloten montagepartners zich in jouw buurt bevindt. 

Een nieuw stuurhuis kopen bij Bogijn Car Parts

Bij Bogijn vind je stuurhuizen van de bekendste merken. Bekijk ons assortiment aan stuurhuizen hierboven en vind gemakkelijk en snel het juiste stuurhuis voor jouw auto. Je kunt bij ons gemakkelijk achterhalen welk stuurhuis je nodig hebt, door te zoeken op je kenteken. Daarnaast kun je ook altijd zoeken op het merk, type en uitvoering van je auto. Neem contact met ons op bij vragen over het vinden van het juiste stuurhuis, of bij andere vragen. Dit kan via onze live chat, WhatsApp en telefonisch. Wij helpen natuurlijk altijd graag!