Aandrijfas

Wil jij een nieuwe Aandrijfas kopen? Het vinden van de juiste Aandrijfas voor je auto is nog niet altijd even makkelijk, dit door het ontzettend grote online-aanbod van allerlei verschillende modellen en merken. Gelukkig helpen wij jou graag om de juiste Aandrijfas voor jouw auto te vinden!

Aandrijfas kopen bij Bogijn Car Parts

Bij Bogijn Car Parts vind je een volledig assortiment Aandrijfassen voor het zelf vervangen van de Aandrijfas. Wij verkopen Aandrijfassen van verschillende merken en afmetingen. In ons assortiment vind je onder andere Aandrijfassen van de topmerken NK, GSP en SKF. Je ontvangt bij ons de Laagste Prijsgarantie en vindt de Aandrijfassen die wij aanbieden dus nergens goedkoper! Wil je graag weten welke Aandrijfas past bij jouw type auto? Selecteer dan eerst jouw auto door het kenteken hieronder in te vullen: 

Wanneer is de aandrijfas aan vervanging toe?

Een Aandrijfas kan net zoals andere onderdelen slijten en defecten krijgen. Een aantal defecten aan de Aandrijfas zijn:

 • Verbuiging of vervorming van de Aandrijfas (door bijvoorbeeld een ongeluk)
 • Schade of slijtage aan de gewrichten van de Aandrijfas
 • Beschadigde of versleten lagers van de Aandrijfas
 • Verroeste Aandrijfas 

Een kapotte Aandrijfas kun je herkennen aan de volgende symptomen:  

 • Hard trillen van de auto tijdens het rijden
 • Het hangen van de auto naar één zijde
 • Verminderde prestaties van de auto
 • Ruisend geluid tijdens het rijden

Wanneer de Aandrijfas defect of verroest is moet deze natuurlijk zo snel mogelijk vervangen worden om op een zo’n efficiënt en veilig mogelijke wijze te blijven rijden.

Helaas is er geen artikel gevonden!

Verder winkelenDe gegevens worden opgehaald...

De werking van de aandrijfas

Vrijwel elke auto maakt gebruik van asaandrijving. Deze asaandrijving maakt gebruik van assen om de wielen aan te drijven. Wanneer de motor energie genereert, wordt deze overgedragen op de assen die deze energie overdragen op de wielen. De Aandrijfas vormt een verbinding tussen de versnellingsbak en de voor- of achterwielen. Bij achterwielaangedreven auto’s is er één Aandrijfas en bij voorwielaangedreven auto’s zijn er twee Aandrijfassen. Bij voorwielaangedreven auto’s worden de Aandrijfassen ook wel homokineten genoemd

Om een auto vooruit te krijgen dient er gebruik gemaakt te worden van een roterende beweging. Echter produceert een motor op zichzelf een op en neer gaande beweging. Daarom moet deze beweging omgezet worden. Dit gebeurd door middel van een krukas.

Mogelijke oorzaken van defecten aan de aandrijfas

 • Het hebben van een agressieve rijstijl
 • Binnendringen van vuil en water (ontstaan roest bijvoorbeeld)
 • Het gebruiken van lage kwaliteit smering/olie
 • Te veel plotseling remmen

Aandrijfaskopen bij Bogijn Car Parts

Bogijn heeft een breed assortiment aan Aandrijfassen van de bekendste merken. Bekijk ons assortiment en vind de juiste asaandrijving voor jouw auto. Mocht je nog vragen hebben over het vinden van de juiste Aandrijfas, neem dan contact met ons op. Dit kan via onze live chat, WhatsApp en telefonisch.

De voordelen van bestellen bij Bogijn Automotive

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je niks missen van Bogijn Car Parts? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! Kosteloos, altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes en onze kortingsacties.

Laagste prijsgarantie

Vind je het onderdeel ergens anders goedkoper inclusief verzendkosten? Dan krijg je het verschil terug + nog eens 10% korting als bedankje!
Kijk hier hoe het werkt!

Ik begrijp het

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, maakt Bogijn.nl gebruik van cookies om de website te laten functioneren, betere inzichten te krijgen voor een nog beter gebruiksgemak, en voor de personalisatie van onze website en advertenties. Meer info