Oliefilter

Wil je een nieuw oliefilter kopen? Het vinden van het juiste oliefilter voor je auto is nog niet altijd even makkelijk, dit door het ontzettend grote online-aanbod van allerlei verschillende modellen en merken. Gelukkig helpen wij jou graag om het juiste oliefilter aan te schaffen!

Oliefilter kopen bij Bogijn Car Parts

Bij Bogijn Car Parts vind je een volledig assortiment oliefilters voor het zelf vervangen van het oliefilter. Wij verkopen oliefilters van verschillende merken en afmetingen. We hebben o.a. oliefilters van de topmerken Bosch, Febi Bilstein, Blue Print en Purflux. Ons assortiment bestaat uit zowel metalen oliefilters als inzetfilters. Je ontvangt bij ons de Laagste Prijsgarantie en vindt de oliefilters die wij aanbieden dus nergens goedkoper! Wil je graag weten welke oliefilter past bij jouw type auto? Selecteer dan eerst jouw auto door het kenteken hieronder in te vullen:

Wanneer is het oliefilter aan vervanging toe?

Een goedwerkende oliefilter verwijdert het vuil uit de motorolie, hierdoor blijft de olie schoon en de smering van de motor optimaal. Voor het vervangen van een oliefilter kun je een norm aanhouden van 20.000/30.000 km of één jaar gebruik. Het oliefilter kan kapot gaan door o.a.:

  • Verstopping
  • Mechanische schade
  • Defecte bypassklep
  • Het oliefilter is versleten/verouderd
  • Motorolie van lage kwaliteit

Wanneer een oliefilter kapot is, kunnen de volgende situaties ontstaan:

  • Olievlekken (onder de auto)
  • Regelmatige oververhitting van de motor
  • Hoger olieverbruik
  • Het olielampje gaat branden (op het dashboard)

Voor uitleg over het vervangen van het oliefilter aan de hand van een eenvoudig stappenplan, zie deze blog. Je vindt hier ook de uitleg over het vervangen van het luchtfilter, brandstoffilter en interieurfilter.

Vind hier alle oliefilters uit ons auto-onderdelen assortiment.
Let op; je hebt nog geen auto geselecteerd. Wil je passende onderdelen zien voor jouw auto? 
Selecteer dan eerst jouw auto: 

Helaas is er geen artikel gevonden!

Verder winkelenDe gegevens worden opgehaald...

De cruciale rol van oliefilters

De bewegende delen van een motor worden gesmeerd door olie. Echter, olie heeft de eigenschap om vuil op te nemen, dat ontstaat door slijtage en andere factoren. Denk hierbij aan roet, verbrandingsresten en kleine metaaldeeltjes. Het oliefilter speelt een essentiële rol bij het zuiveren van de olie en het verwijderen van deze onregelmatigheden.

Het vervangen van een oliefilter kun je zelf uitvoeren, zonder de tussenkomst van een garage. Het is een stapsgewijze procedure die eenvoudig te volgen is. In onze blog leggen we gedetailleerd uit hoe je zelf een oliefilter kunt vervangen. Door deze handleiding te volgen, kun je er zeker van zijn dat je motor altijd van schone olie wordt voorzien. Het vervangen van een oliefilter is een praktische taak die je zelf kunt uitvoeren en waarbij je de levensduur en prestaties van je motor optimaliseert. Lees in deze blog hoe je zelf je oliefilter vervangt!

 

 

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je niks missen van Bogijn Car Parts? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! Kosteloos, altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes en onze kortingsacties.

Laagste prijsgarantie

Vind je het onderdeel ergens anders goedkoper inclusief verzendkosten? Dan krijg je het verschil terug + nog eens 10% korting als bedankje!
Kijk hier hoe het werkt!

Ik begrijp het

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, maakt Bogijn.nl gebruik van cookies om de website te laten functioneren, betere inzichten te krijgen voor een nog beter gebruiksgemak, en voor de personalisatie van onze website en advertenties. Meer info