Homokineet reparatie set, aandrijfas

Wil jij een nieuwe homokineet kopen? Het vinden van de juiste homokineet voor je auto is nog niet altijd even makkelijk, dit door het ontzettend grote online-aanbod van allerlei verschillende modellen en merken. Gelukkig helpen wij jou graag om de juiste homokineet aan te schaffen!

Homokineet kopen bij Bogijn Car Parts

Bogijn Car Parts beschikt over een volledig assortiment homokineten voor het zelf vervangen van de homokineet. Dit zijn homokineten van verschillende merken en afmetingen. We hebben onder andere homokineten van de topmerken NK, GSP en SKF. Je ontvangt bij ons de Laagste Prijsgarantie en vindt de homokineten die wij aanbieden dus nergens goedkoper! Wil je graag weten welke homokinetische koppeling past bij jouw type auto? Vul dan jouw kenteken hieronder in en selecteer jouw auto: 

Wanneer is de homokineet aan vervanging toe?

Een homokineet kan op verschillende manieren defect raken. Het scheuren van de stofhoes is een van de meest voorkomende redenen hiervoor. Als dit gebeurt komt er vuil in de homokineet en lopen de vetten eruit. Wanneer de homokineet kapot is, kun je dit herkennen aan een ratelend/tikkend geluid tijdens het optrekken of het nemen van een bocht. Wanneer dit geluid na het maken van een bocht stopt, is er een grote kans dat de homokineet kapot is.

Helaas is er geen artikel gevonden!

Verder winkelenDe gegevens worden opgehaald...
 

De werking van de homokineet 

Een belangrijk onderdeel van de aandrijving in een auto is de homokineet. De homokineet wordt ook wel homokinetische koppeling genoemd. De homokineet is onderdeel van de aandrijfas. Een homokineet zorgt ervoor dat aandrijfkracht van het differentieel over wordt gebracht naar de wielen. Aan allebei de kanten van de aandrijfas zit een homokineet. Bij een auto met voorwielaandrijving moet de homokineet zowel de stuuruitslag als de in- en uitverende beweging opvangen, bij een auto met achterwielaandrijving betreft dit alleen de in- en uitverende beweging.

De homokineet vervangen

De homokineet is van groot belang en dient in goede staat te zijn. Een kleine afwijking in het systeem kan leiden tot grote gevolgen. Een homokineet is aan slijtage onderhevig. Hiernaast kan de homokineet kapot gaan door een versleten ashoes. Na verloop van tijd kan de ashoes namelijk zijn soepelheid verliezen, waardoor hij kan gaan scheuren. Door die scheuren kan er vuil en vocht bij de homokineet komen en is er kans op het weglekken van de olie. De homokineet zal hierdoor sneller slijten. Om dit te voorkomen is het aan te raden om de ashoes regelmatig te controleren op flexibiliteit. Zodra de rubberen hoes niet meer flexibel aanvoelt is hij toe aan vervanging.

Een kapotte homokineet is vaak te herkennen aan een bonkend geluid bij het maken van bochten. Bij het optrekken zal het geluid dan ook te horen zijn. U kunt testen of de homokineet kapot is door bijvoorbeeld het stuur maximaal naar links of naar rechts te draaien en te gaan rijden, vaak hoor je het geluid dan zolang je in een rondje blijft rijden. Bij het rijden in een rechte lijn zou het geluid niet hoorbaar moeten zijn.

Een nieuwe homokineet kopen?

Bij Bogijn Car Parts vind je een breed assortiment aan homokineten van de beste merken. Vind de juiste homokineet voor jouw auto in ons assortiment hierboven. Door onze gemakkelijke en uitgebreide zoekfuncties vind je snel en effectief de juiste homokineet koppeling voor jouw type auto. Neem contact met ons op bij vragen over het vinden van de juiste homokineet! Dit kan via onze live chat, WhatsApp of telefonisch.

 

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je niks missen van Bogijn Car Parts? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! Kosteloos, altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes en onze kortingsacties.

Laagste prijsgarantie

Vind je het onderdeel ergens anders goedkoper inclusief verzendkosten? Dan krijg je het verschil terug + nog eens 10% korting als bedankje!
Kijk hier hoe het werkt!

Ik begrijp het

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, maakt Bogijn.nl gebruik van cookies om de website te laten functioneren, betere inzichten te krijgen voor een nog beter gebruiksgemak, en voor de personalisatie van onze website en advertenties. Meer info