Katalysator

Wil jij een nieuwe katalysator kopen? Het vinden van de juiste katalysator voor je auto is nog niet altijd even makkelijk, dit door het ontzettend grote online-aanbod van allerlei verschillende modellen en merken. Gelukkig helpen wij jou graag om de juiste katalysator aan te schaffen!

Katalysator kopen bij Bogijn Car Parts

Bij Bogijn Car Parts vind je een volledig assortiment katalysatoren voor het zelf vervangen van de katalysator. Wij verkopen katalysatoren van verschillende merken en afmetingen. We hebben o.a. katalysatoren van het topmerk Bosal en Asso. Je ontvangt bij ons de Laagste Prijsgarantie en vindt de katalysatoren die wij aanbieden dus nergens goedkoper! Wil je graag weten welke katalysator past bij jouw type auto? Selecteer dan eerst jouw auto door het kenteken hieronder in te vullen:

Wanneer is de katalysator aan vervanging toe?

Een katalysator is verantwoordelijk voor het zuiveren van de uitlaatgassen. De schadelijke stoffen in de uitlaatgassen worden door de katalysator omgezet in onschadelijk stoffen. Voor het vervangen van de auto katalysator kun je een norm aanhouden van minimaal 150.000 km. In het meest gunstige geval gaat de katalysator een geheel autoleven lang mee, maar dit is helaas niet altijd zo. Verschillende defecten die aan de katalysator kunnen ontstaan zijn:

  • Verstopt raken, hierbij zal het vermogen van de auto afnemen
  • Losraken van de kern, met rammelend/tikkend geluid tot gevolg
  • Afnemen van de zuiverende werking

Helaas is er geen artikel gevonden!

Verder winkelenDe gegevens worden opgehaald...

Transformeren van uitlaatgassen

Het woord "katalysator" heeft meerdere definities, maar binnen de auto-industrie verwijst het naar een specifiek apparaat dat zich bevindt in het uitlaatsysteem van een voertuig. De katalysator in een auto heeft de kracht om schadelijke stoffen en uitlaatgassen om te zetten in onschadelijke stoffen. Sinds 1992 is de katalysator een verplicht onderdeel van auto's, om te voldoen aan strenge milieueisen.

Schadelijke uitlaatgassen en stoffen, zoals onverbrande koolwaterstoffen, koolstofmonoxide en stikstofoxiden, ondergaan een transformatie binnen de katalysator. Deze schadelijke stoffen worden omgezet in waterdamp, koolstofdioxide en stikstof. Op deze manier draagt de katalysator actief bij aan het verminderen van luchtvervuiling en schadelijke emissies.

Er zijn twee hoofdtypen katalysatoren die in auto's worden gebruikt: reductiekatalysatoren en oxidatiekatalysatoren. Beide soorten maken gebruik van specifieke elementen, zoals platina, palladium en rhodium, om de noodzakelijke chemische reacties te bevorderen en de uitstoot van schadelijke stoffen te verminderen. Deze geavanceerde katalysatoren spelen een essentiële rol bij het creëren van schonere en milieuvriendelijkere auto's. Lees in deze blog meer over hoe een katalysator precies werkt.

 

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je niks missen van Bogijn Car Parts? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! Kosteloos, altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes en onze kortingsacties.

Laagste prijsgarantie

Vind je het onderdeel ergens anders goedkoper inclusief verzendkosten? Dan krijg je het verschil terug + nog eens 10% korting als bedankje!
Kijk hier hoe het werkt!

Ik begrijp het

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, maakt Bogijn.nl gebruik van cookies om de website te laten functioneren, betere inzichten te krijgen voor een nog beter gebruiksgemak, en voor de personalisatie van onze website en advertenties. Meer info