Handremkabel

Zoek je een nieuwe handremkabel voor je auto? Het kan soms een uitdaging zijn om de juiste handremkabel te vinden, gezien het enorme online aanbod van verschillende modellen en merken. Gelukkig staan wij klaar om je te helpen bij het eenvoudig en snel aankopen van de juiste trekkabel!

Handremkabels kopen bij Bogijn Car Parts

Bij Bogijn Car Parts hebben we een uitgebreid assortiment handremkabels. Je kunt bij ons handremkabels vinden van diverse merken en afmetingen. We bieden onder andere trekkabels aan van de bekende topmerken NK, Febi Bilstein en Topran. Met onze Laagste Prijsgarantie weet je zeker dat je de handremkabels nergens anders goedkoper zult vinden! Wil je ontdekken welke trekkabel geschikt is voor jouw auto? Vul dan eenvoudig je kenteken hieronder in en vind de juiste match.

Wanneer is de handremkabel aan vervanging toe?

Een handremkabel kan door meerdere factoren kapot zijn gegaan:

  • De handremkabel kan zijn vastgeroest
  • De handremkabel kan bevroren zijn (geweest)
  • De handremkabel kan zijn gebroken, het smeren van de kabels kan dit voorkomen

Wanneer de trekkabel aan vervanging toe is, zul je merken dat je de auto steeds slechter op de handrem kan zetten óf dat je je auto juist niet meer van de handrem afkrijgt. Voor het vervangen van de handremkabel is technisch inzicht vereist, daarnaast is het een tijdrovende klus. Wanneer je het vervangen van de handremkabel aan de garage overlaat, koop dan je onderdelen eerst bij Bogijn en lever deze aan, zo bespaar je hoge kosten.

Helaas is er geen artikel gevonden!

Verder winkelenDe gegevens worden opgehaald...

Werking van de handrem en de handremkabels 

Handremkabels vormen een essentieel onderdeel van het remsysteem van een auto. De handrem heeft als voornaamste functie dienst te doen als parkeerrem, en niet om het voertuig tijdens het rijden tot stilstand te brengen. Meestal wordt de handrem bediend met een hendel die zich tussen de twee voorstoelen bevindt. Wanneer aan de handrem wordt getrokken, activeert dit een mechanisme waarmee de wielen worden geblokkeerd. Concreet worden de handremkabels aangespannen en de handrem gaffels naar binnen getrokken in de trommel. Hierdoor wordt de kracht gelijkmatig verdeeld over beide remvoeringen.

Bij nieuwere auto's kan er soms een elektrische handrem aanwezig zijn, die automatisch wordt geactiveerd wanneer de auto tot stilstand komt. De handrem speelt ook een cruciale rol bij het starten van een auto op een helling, om te voorkomen dat de auto achteruit glijdt. In dit geval kan de bestuurder beide voeten gebruiken om het gas- en koppelingspedaal te bedienen, waardoor het rempedaal niet beschikbaar is. Als zich een noodgeval voordoet waarin het rempedaal niet werkt, kan de handrem worden ingezet om de auto veilig tot stilstand te brengen.

De APK eisen voor de handrem

  • Personenauto’s moeten zijn voorzien van een parkeerrem die op ten minste twee wielen werkt
  • De handrem moet anderhalf keer het totale wagengewicht kunnen afremmen

Nieuwe handremkabels kopen bij Bogijn Car Parts

Ontdek het uitgebreide aanbod van handremkabels bij Bogijn Automotive. Bovenstaand kun je het assortiment bekijken en moeiteloos de juiste kabels voor jouw handrem vinden. Profiteer van de handige zoekfuncties, zoals zoeken op kenteken, om een overzicht te krijgen van de geschikte onderdelen voor jouw auto. Mocht je nog vragen hebben over het vinden van de juiste handremkabels voor jouw voertuig, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via onze contactpagina. Je kunt ons bereiken via live chat, WhatsApp en telefonisch. We staan klaar om je te helpen!

 

 

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je niks missen van Bogijn Car Parts? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! Kosteloos, altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes en onze kortingsacties.

Laagste prijsgarantie

Vind je het onderdeel ergens anders goedkoper inclusief verzendkosten? Dan krijg je het verschil terug + nog eens 10% korting als bedankje!
Kijk hier hoe het werkt!

Ik begrijp het

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, maakt Bogijn.nl gebruik van cookies om de website te laten functioneren, betere inzichten te krijgen voor een nog beter gebruiksgemak, en voor de personalisatie van onze website en advertenties. Meer info