FEBI BILSTEIN

Febi Bilstein

Al sinds 1844 is dit bedrijf actief en succesvol. Men begon als producent van afgewerkte metaalproducten en in 1880 begonnen ze met de productie van bouten en moeren. In 1921 werd de eerste veerbout geproduceerd, het product wat leidde tot de stap in de automotive industrie. De verdere productie van onderdelen voor trucks begon uiteindelijk in 1951. Tientallen jaren later, omstreeks 1990, werd de productfocus gelegd op Europese (passagiers)voertuigmodellen. Sindsdien is Febi Bilstein een van de grootste namen in deze industrie. Vandaag de dag verhandelt het bedrijf meer dan 34.000 oplossingen voor personenwagens en bedrijfsvoertuigen. Febi Bilstein is nu wereldwijd een van de toonaangevende fabrikanten en leveranciers van onderdelen voor personen- en bedrijfswagens op de independent aftermarket. 

Febi is in meer dan 70 landen aanwezig met eigen vestigingen of geselecteerde partners. De visie is dat elke seconde telt en dus liggen er in het hypermoderne logistiekcentrum in Ennepetal altijd meer dan 100 miljoen verschillende onderdelen klaar voor levering in het binnen- en buitenland. De ligging van dit logistiekcentrum is zeer winstgevend voor Bogijn. Vergeleken met andere leveranciers is de afstand tot ons magazijn niet zo groot en dat is positief voor de levertijden en voorraad.

Diverse onderdelen van febi bilstein

De productgroepen zijn enorm divers en groot, er zijn productgroepen voor drie verschillende voertuigen, deze komen voor het grootste deel overeen. De drie verschillende voertuigen zijn personenauto’s, vrachtwagens en bedrijfsbusjes. De producten lopen uiteen van stuur- en ophangingsdelen, elektronica en sensoren, motorcomponenten en filters, tot wielbevestiging, aandrijfsystemen en vloeistoffen. Voor vrachtwagens zijn er bijvoorbeeld ook nog onderdelen voor de koppeling, chassisveringen en het koetswerk en de cabine. Het brede assortiment zorgt ervoor dat er voor elk automerk wel producten zijn.

Bogijn en febi bilstein

Bij Bogijn hebben we een groot deel van het assortiment in de aanbieding en uit voorraad leverbaar. Afdichtringen, luchtfilters, dynamo’s, bougies, aslichamen, sensoren en allerlei kabels. Dit is slechts een kleine greep uit ons aanbod aan febi producten.

Bij Bogijn Automotive hebben we een zeer gevarieerd assortiment, zo voeren we onder andere erg veel artikelen van febi bilstein. Zie hieronder het complete febi bilstein assortiment, staat er iets tussen wat onverhoopt niet beschikbaar is, laat het ons even weten en we gaan voor u aan de slag!

Aandrijving

Accessoires, universeel

Accu/Batterij

Airconditioning, airco

Automatische aandrijving

Belichting, Universeel

Brandstofmanagement

Cabine

Carburateur

Carrosserie

Carrosserie, universeel

Carter, krukaskamer

Centrale elektriciteit

Chemische produkten

Cilinderkop

Comfortsysteem

Comfortsysteem, universeel

Dynamo

Elektrische universele delen

Gereedschap

Gereedschap, universeel

Gereedschap, voertuigspecifiek

Gloeisysteem

Handmatige versnelling

Hydraulisch systeem

Instrumenten

Instrumenten, universeel

Interieur

Koeling

Koplampreiniging

Koppeling

Krukasaandrijving

Luchttoevoer

Mengsel

Motormanagement

Motorophanging

Nevenbak

Ontstekingssysteem

Pneumatisch systeem

Remmen

Remmen, universeel

Riemaandrijving

Ruitenreiniging

Ruitenreiniging, universeel

Secundaire luchttoevoer

Service / Onderhoud

Signaal, universeel

Signalisatie

Smering

Snelheidregelsysteem

Standaard onderdelen

Startsysteem

Stuurdelen

Stuurdelen, universeel

Trekhaak

Uitlaatgasrecirculatie

Uitlaatinstallatie

Veiligheidsysteem, universeel

Veiligheidsystemen

Vergrendelsysteem

Vering / demping

Verlichting

Verwarming/ventilatie

Voertuigdynamiekregeling

Werkplaatsuitrusting

Wielaandrijving

Wielaandrijving, universeel

Wielen

Wielen, universeel

Wielophanging

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je niks missen van Bogijn Automotive? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! Kosteloos, altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes en onze kortingsacties.


Laagste prijsgarantie

Vind je het onderdeel ergens anders goedkoper inclusief verzendkosten? Dan krijg je het verschil terug + nog eens 10% korting als bedankje!
Kijk hier hoe het werkt!

Ik begrijp het

Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, maakt Bogijn.nl gebruik van cookies. Meer info