Wielremcilinder

Wil jij een nieuwe wielremcilinder kopen? Het vinden van de juiste wielremcilinder voor je auto is nog niet altijd even makkelijk, dit door het ontzettend grote online-aanbod van allerlei verschillende modellen en merken. Gelukkig helpen wij jou graag om de juiste wielremcilinder aan te schaffen!

Wielremcilinder kopen bij Bogijn Car Parts

Bij Bogijn Car Parts vind je een volledig assortiment wielremcilinders voor het zelf vervangen of het laten vervangen van de wielremcilinder. Wij verkopen wielremcilinder van verschillende merken en afmetingen. Binnen ons assortiment vind je onder andere wielremcilinders van de topmerken Bosch, NK, Blue Print en Topran. Je ontvangt bij ons de Laagste Prijsgarantie en vindt de remcilinders die wij aanbieden dus nergens goedkoper! Wil je graag de wielremcilinder vinden die geschikt is voor jouw type auto? Selecteer dan eerst jouw auto door het kenteken hieronder in te vullen:

Wanneer is de wielremcilinder aan vervanging toe?

Aan het vervangen van de wielremcilinder kun je geen norm hangen, pas op het moment deze defect is ga je tot vervanging over. Beide zuigers van de wielremcilinder moeten bewegen, als er één zuiger vast blijft zitten, dan is de wielremcilinder aan vervanging toe. Het kan ook zo zijn dat de wielremcilinder lek is, dit kun je opmerken aan de hand van de volgende zaken:

  • Het niveau aan remvloeistof daalt
  • De remvloeistof wordt aan de achterkant van de trommelremmen zichtbaar
  • De auto trekt scheef met remmen

Ook nu dien je de wielremcilinder zo spoedig mogelijk te vervangen.

Vind hier alle wielremcilinders uit ons auto-onderdelen assortiment.
Let op; je hebt nog geen auto geselecteerd. Wil je passende remcilinders zien voor jouw voertuig? 
Selecteer dan eerst jouw auto: 

Helaas is er geen artikel gevonden!

Verder winkelenDe gegevens worden opgehaald...

De werking van de wielremcilinders

Een wielremcilinder is een gietijzeren of aluminium huis die gemonteerd zit in de remtrommel op de ankerplaat. In de wielremcilinder bevinden zich meestal 1 á 2 zuigers die door een rubberen stofhoes worden beschermd.

De wielremcilinders (ook wel bekend als remcilinders) geven een teken vanuit het rempedaal door aan de remblokken. Als je het rempedaal indrukt, wordt er een hydraulische druk via het rempedaal uitgeoefend. Deze druk wordt versterkt door de rembekrachtiger. De druk komt terecht bij de hoofdremcilinder en die brengt deze over naar de remcilinders. Dit wordt gedaan aan de hand van remvloeistof.

Doordat er een ontluchtingsnippel op de remcilinder is aangebracht, kan het remsysteem ontluchten. De ontluchtingsnippel wordt door een afsluitdopje tegen corrosie beschermd. 

Wielremcilinder vervangen

Als een wielremcilinder aan vervanging toe is, raden we je aan om de vervanging te laten doen bij een garagehouder. Mocht je nou een ervaren hobbyist zijn, dan kun je de klus wellicht zelf uitvoeren. Je kunt de wielremcilinders het beste per set vervangen. Dit zijn er dus twee voor de voor- en achteras. Wanneer je de klus bij de garage laat uitvoeren koop dan vooraf de benodigde onderdelen bij Bogijn en bespaar!

Wielremcilinders kopen bij Bogijn Car Parts

Bogijn heeft een breed assortiment aan wielremcilinders van de bekendste merken. Bekijk ons assortiment hierboven en vind eenvoudig de juiste wielremcilinder door gebruik te maken van onze gemakkelijke zoekfuncties. Heb je nog vragen over het vinden van de juiste wielremcilinder? Neem dan contact met ons op! Dit kan via onze live chat, WhatsApp en telefonisch.

 

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je niks missen van Bogijn Car Parts? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! Kosteloos, altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes en onze kortingsacties.

Laagste prijsgarantie

Vind je het onderdeel ergens anders goedkoper inclusief verzendkosten? Dan krijg je het verschil terug + nog eens 10% korting als bedankje!
Kijk hier hoe het werkt!

Ik begrijp het

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, maakt Bogijn.nl gebruik van cookies om de website te laten functioneren, betere inzichten te krijgen voor een nog beter gebruiksgemak, en voor de personalisatie van onze website en advertenties. Meer info