Luchtfilter

Wil je een nieuwe luchtfilter voor je auto kopen? Het vinden van het juiste luchtfilter voor je auto is nog niet altijd even makkelijk, dit door het ontzettend grote online-aanbod van allerlei verschillende modellen en merken. Gelukkig helpen wij jou graag om het juiste luchtfilter aan te schaffen!

Luchtfilter kopen bij Bogijn Car Parts

Bij Bogijn Car Parts vind je een volledig assortiment luchtfilters voor het zelf vervangen van het lucht filter. Wij verkopen luchtfilters van verschillende merken en afmetingen. We hebben o.a. luchtfilters van de topmerken Bosch, Febi Bilstein, Blue Print en Mann-Filter. Je ontvangt bij ons de Laagste Prijsgarantie en vindt de luchtfilters die wij aanbieden dus nergens goedkoper! Wil je graag weten welke luchtfilter past bij jouw type auto? Selecteer dan eerst jouw auto door het kenteken hieronder in te vullen:

Wanneer is het luchtfilter van je auto aan vervanging toe?

Na een tijd in gebruik te hebben, kan het luchtfilter vol gaan zitten of zelfs verstopt raken. Dit doordat de vuildeeltjes in het filter blijven zitten. Wanneer dit het geval is, moet het luchtfilter vervangen worden. Defecten die kunnen ontstaan aan een luchtfilter zijn:

  • Verstopping
  • Mechanische schade (behuizing)
  • Schade aan filtermateriaal

Wanneer bovengenoemde defecten optreden, dien je het luchtfilter te vervangen. Je merkt een verminderde werking van een luchtfilter door de volgende zaken in acht te nemen:

  • Harder geluid van de motor
  • Vermindering van het motorvermogen
  • Verhinderde startmotor
  • Verhoogde brandstofconsumptie
  • Zwarte of blauwe uitlaatgassen
  • Verhoogde concentratie koolmonoxide in de uitlaat

Voor uitleg over het vervangen van het luchtfilter aan de hand van een eenvoudig stappenplan, zie deze blog. Je vindt hier ook de uitleg over het vervangen van het oliefilter, brandstoffilter en interieurfilter.

Helaas is er geen artikel gevonden!

Verder winkelenDe gegevens worden opgehaald...

De rol van luchtfilters

Het luchtfilter is een onderdeel dat onderhevig is aan slijtage en daarom regelmatig vervangen moet worden. Hoewel je de vervanging natuurlijk aan een garage kunt overlaten, is dat niet per se nodig. Het vervangen van een luchtfilter is vrij eenvoudig en kun je prima zelf doen. Je hebt geen uitgebreide kennis of ervaring nodig.

Voor het vervangen van het luchtfilter hebben wij een handig stappenplan opgesteld. In onze blog leggen we stap voor stap uit hoe je het luchtfilter kunt vervangen. Met behulp van deze gids kun je zelfverzekerd aan de slag en zorg je ervoor dat je motor altijd frisse lucht inademt. Je zult merken dat het vervangen van het luchtfilter een eenvoudige klus is die je zelf kunt uitvoeren. Lees in deze blog hoe het moet!

 

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je niks missen van Bogijn Car Parts? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! Kosteloos, altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes en onze kortingsacties.

Laagste prijsgarantie

Vind je het onderdeel ergens anders goedkoper inclusief verzendkosten? Dan krijg je het verschil terug + nog eens 10% korting als bedankje!
Kijk hier hoe het werkt!

Ik begrijp het

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, maakt Bogijn.nl gebruik van cookies om de website te laten functioneren, betere inzichten te krijgen voor een nog beter gebruiksgemak, en voor de personalisatie van onze website en advertenties. Meer info