V-riem

Wil jij een nieuwe V-snaar kopen? Het is nog niet altijd makkelijk om de juiste V-snaar voor je auto te vinden, dit komt door het grote online-aanbod van allerlei verschillende modellen en merken. Hierom helpen wij jou graag met het vinden van de juiste V-riem!

V-snaar kopen bij Bogijn Car Parts

Bij Bogijn Car Parts kun je terecht voor een volledig assortiment V-snaren, dit maakt het zelf vervangen van de V-snaar eenvoudig. Wij verkopen V-riemen van verschillende merken en afmetingen. Dit zijn onder andere V-snaren van de topmerken Bosch, Gates, Blue Print en Continental. Door onze Laagste Prijsgarantie vind je de V-snaren dus nergens goedkoper! Wil je graag weten welke V-riem past bij jouw type auto? Selecteer dan eerst jouw auto door het kenteken hieronder in te vullen:

Wanneer is de V-snaar aan vervanging toe?

Het is belangrijk om de V-snaar van je auto in de gaten te houden wanneer deze meer dan 60.000/80.000 km heeft óf deze ouder is dan vijf jaar. De levensduur van de V-riem is zeer afhankelijk van het type auto en motor. Je kunt een versleten V-snaar herkennen aan een hard jankend/piepend geluid. Je kunt ook zien wanneer de V-riem versleten is door te controleren op:

  • Scheurtjes in de riem
  • Een uitgedroogde riem

Wanneer de V-riem niet tijdig wordt vervangen, zal deze doorbranden/breken doordat deze te warm wordt. Vaak sturen V-snaren slechts de dynamo en/of ventilator van de auto aan, je zult het dus niet heel erg snel merken als deze geknapt is. Lees deze blog wanneer je meer informatie wilt over het vervangen van de V-snaar en het verschil tussen de V-riem en de multiriem. De juiste multiriem voor jouw auto vind je hier.

Helaas is er geen artikel gevonden!

Verder winkelenDe gegevens worden opgehaald...

De werking van de V-snaar 

Een aandrijfriem, ook wel V-riem of V-snaar, is verantwoordelijk voor de aandrijving van de dynamo en de waterpomp. De V-snaar zelf wordt aangedreven door de krukas. De V-snaar wordt op spanning gehouden door één of meer spanrollen. Omdat deze riem bij nieuwere auto’s ook nog de stuurbekrachtiging en de airco-pomp aandrijft wordt hij ook multiriem of poly-riem genoemd. Een multiriem is breder en platter dan de V-riem, ook heeft hij geen ribbels. De multiriem en de V-riem zijn dus wel weldegelijk verschillende producten. Doordat de V-snaar een bewegend onderdeel is, heeft het te maken met slijtage. Hoe je een versleten V-snaar kunt herkennen, zie je hieronder.

V-snaar vervangen

De V-snaar kan door slijtage of door ouderdom aan vervanging toe zijn. Het is daarom belangrijk dat u deze geregeld controleert. Als de V-snaar knapt, worden de dynamo en de waterpomp niet meer aangedreven. Hierdoor kunnen deze producten beschadigen of zelfs kapot gaan. Wij raden het daarom af om met een versleten V-snaar door te rijden.

Een versleten V-riem is meestal te herkennen aan een piepend geluid wanneer de motor aan staat. Dit geluid kan toenemen bij het gas geven. Dit kan komen doordat de snaar niet meer gespannen staat. Als u twijfelt over de spanning kunt u dit eenvoudig controleren door middel van een “vingertest”. Als u de riem met één vinger kunt aantrekken staat er niet genoeg spanning op. De snaar kan ook scheuren hebben. Een ongespannen of gescheurde V-riem is natuurlijk aan vervanging toe.

V-snaar kopen bij Bogijn Car Parts

Wij van Bogijn hebben een groot assortiment aan V-snaren op voorraad. Bekijk ons assortiment en vindt de juiste V-snaar voor jouw auto. Door gebruik te maken van ons gemakkelijke en snelle zoekfuncties vind je eenvoudig de juiste onderdelen voor jouw auto. Heb je nog vragen? Neem contact met ons, dit kan via onze live chat, WhatsApp en telefonisch.

 

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je niks missen van Bogijn Car Parts? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! Kosteloos, altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes en onze kortingsacties.

Laagste prijsgarantie

Vind je het onderdeel ergens anders goedkoper inclusief verzendkosten? Dan krijg je het verschil terug + nog eens 10% korting als bedankje!
Kijk hier hoe het werkt!

Ik begrijp het

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, maakt Bogijn.nl gebruik van cookies om de website te laten functioneren, betere inzichten te krijgen voor een nog beter gebruiksgemak, en voor de personalisatie van onze website en advertenties. Meer info