E10 brandstof geschikt voor mijn Alfa Romeo?

Vanaf 29 oktober 2019 is het bij de meeste tankstations verplicht om E10 aan te bieden. Je kunt dan bij vrijwel ieder tankstation E10 benzine tanken. Het gebruik van E10 wordt extra gestimuleerd omdat deze brandstof beter voor het milieu is.
Vrijwel iedere moderne auto kan E10 benzine tanken. Deze brandstof kan uitsluitend gebruikt worden door personenauto’s met een benzinemotor die geschikt zijn voor het gebruik van E10. Bij oudere voertuigen kan het voorkomen dat ethanol de aluminium onderdelen in het brandstofsysteem en de motor aantasten. Bij Bogijn raden we daarom aan om een check te doen om te controleren of jouw auto geschikt is voor het gebruik van E10 benzine. Lees hier meer!

Hieronder kun je makkelijk zien of jouw Alfa Romeo geschikt is voor E10 brandstof. Zoek naar jouw auto type en maak vrijblijvend gebruik van onze check. Je weet direct of jouw Alfa Romeo klaar is voor het gebruik van E10 benzine.

Alfa Romeo modellen geschikt voor E10 

Bij Alfa Romeo zijn alle benzineversies vanaf 1 januari 2011 geschikt voor E10 benzine. Wel is het zo dat alle originele onderdelen aanwezig moeten zijn. Bij vervanging- en reparaties mogen dus geen onderdelen anders dan de originele gebruikt zijn. Een aantal voertuigen van voor 2011 zijn wel geschikt voor E10 benzine. Het gaat om de volgende modellen:

Alle MiTo, alle modellen
Alle modellen 159 met motor 1.8 16V
Alle modellen 159 met motor 1.8 16V Tbi
Alle modellen 159 met motor 3.2 JTS V6
Alle modellen Alfa 8c 4.7 32V
Alle modellen Brera met motor 1.8 16V Tbi
Alle modellen Brera met motor 3.2 JTS V6
Alle modellen Spider met motor 1.8 16V Tbi
Alle modellen Spider met motor 3.2 JTS V6
Giulietta, alle modellen

Alfa Romeo modellen niet geschikt voor E10

Alle andere modellen van Alfa Romeo zijn niet geschikt voor E10. Bij twijfel raden wij van Bogijn aan om je merkdealer in te schakelen, de handleiding te gebruiken of de binnenzijde van je tankklep te checken. 

Het minimum aangegeven octaangetal van de fabrikant van de benzine (95 of 98) dient ten alle tijden gewaarborgd te blijven. 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je niks missen van Bogijn Automotive? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! Kosteloos, altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes en onze kortingsacties.

Laagste prijsgarantie

Vind je het onderdeel ergens anders goedkoper inclusief verzendkosten? Dan krijg je het verschil terug + nog eens 10% korting als bedankje!
Kijk hier hoe het werkt!

Ik begrijp het

Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, maakt Bogijn.nl gebruik van cookies. Meer info