E10 brandstof geschikt voor mijn Toyota?

Vanaf 29 oktober 2019 is het bij de meeste tankstations verplicht om E10 aan te bieden. Je kunt dan bij vrijwel ieder tankstation E10 benzine tanken. Het gebruik van E10 wordt extra gestimuleerd, omdat deze brandstof beter voor het milieu is.
Vrijwel iedere moderne auto kan E10 benzine tanken. Deze brandstof kan uitsluitend gebruikt worden door personenauto’s met een benzinemotor die geschikt zijn voor het gebruik van E10. Bij oudere voertuigen kan het voorkomen dat ethanol de aluminium onderdelen in het brandstofsysteem en de motor aantasten. Bij Bogijn raden we daarom aan om een check te doen om te controleren of jouw auto geschikt is voor het gebruik van E10 benzine. Lees hier meer!

Hieronder kun je makkelijk zien of jouw Toyota geschikt is voor E10 brandstof. Zoek naar jouw auto type en maak vrijblijvend gebruik van onze check. Je weet direct of jouw Toyota klaar is voor het gebruik van E10 benzine.

Toyota modellen geschikt voor E10 

Ieder Europees Toyota model dat is geproduceerd vanaf januari 1998, is geschikt voor het gebruik van E10. Dit natuurlijk met uitzondering van de modellen die onder ‘niet geschikt’ vallen.


Toyota modellen niet geschikt voor E10

Avensis 2.0 liter met het type motor 1AZ - FSE gemaakt tussen juli 200 en oktober 2008
Avensis 2.4 liter motor met het type 2AZ - FSE gemaakt tussen juni 2003 en oktober 2008
Het lagere octaaangetal (93-94RON) zal uitmonden in verminderde prestaties van de motor. Ook de zuinigheid zal afnemen. Indien je problemen ervaart, adviseren we direct 95RON loodvrije benzine te gebruiken.
Alle overige modellen die niet geschikt zijn en niet onder het kopje ‘geschikt voor E10’ staan


Mocht je toch twijfelen, dan raden wij van Bogijn aan om je merkdealer in te schakelen, de handleiding te gebruiken of de binnenzijde van je tankklep te checken. 

 

 

Het minimum aangegeven octaangetal van de fabrikant van de benzine (95 of 98) dient ten alle tijden gewaarborgd te blijven. 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je niks missen van Bogijn Automotive? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! Kosteloos, altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes en onze kortingsacties.

Laagste prijsgarantie

Vind je het onderdeel ergens anders goedkoper inclusief verzendkosten? Dan krijg je het verschil terug + nog eens 10% korting als bedankje!
Kijk hier hoe het werkt!

Ik begrijp het

Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, maakt Bogijn.nl gebruik van cookies. Meer info