E10 brandstof geschikt voor mijn Smart?

Vanaf 29 oktober 2019 is het bij de meeste tankstations verplicht om E10 aan te bieden. Je kunt dan bij vrijwel ieder tankstation E10 benzine tanken. Het gebruik van E10 wordt extra gestimuleerd, omdat deze brandstof beter voor het milieu is.
Vrijwel iedere moderne auto kan E10 benzine tanken. Deze brandstof kan uitsluitend gebruikt worden door personenauto’s met een benzinemotor die geschikt zijn voor het gebruik van E10. Bij oudere voertuigen kan het voorkomen dat ethanol de aluminium onderdelen in het brandstofsysteem en de motor aantasten. Bij Bogijn raden we daarom aan om een check te doen om te controleren of jouw auto geschikt is voor het gebruik van E10 benzine. Lees hier meer!

Hieronder kun je makkelijk zien of jouw Smart geschikt is voor E10 brandstof. Zoek naar jouw auto type en maak vrijblijvend gebruik van onze check. Je weet direct of jouw Smart klaar is voor het gebruik van E10 benzine.

Smart modellen geschikt voor E10 

Alle Smart modellen zijn geschikt voor het gebruik van E10 benzine. De voertuigen moeten echter wel aan een aantal voorwaarden voldoen zoals montage van originele onderdelen.

Smart modellen niet geschikt voor E10 

Ieder model van Smart zoals bovenstaand genoemd, is geschikt voor E10. Er is dus géén type Smart dat niet voldoet. Mocht je toch twijfelen, dan raden wij van Bogijn aan om je merkdealer in te schakelen, de handleiding te gebruiken of de binnenzijde van je tankklep te checken. 
 

Het minimum aangegeven octaangetal van de fabrikant van de benzine (95 of 98) dient ten alle tijden gewaarborgd te blijven. 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je niks missen van Bogijn Automotive? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! Kosteloos, altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes en als eerste op de hoogte van onze kortingsacties.


Laagste prijsgarantie

Vindt je het onderdeel ergens anders goedkoper inclusief verzendkosten? Dan krijg je het verschil terug + nog eens 10% als bedankje!
Kijk hier hoe het werkt!

Ik begrijp het

Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, maakt Bogijn.nl gebruik van cookies. Meer info

CHAT