E10 brandstof geschikt voor mijn Skoda?

Vanaf 29 oktober 2019 is het bij de meeste tankstations verplicht om E10 aan te bieden. Je kunt dan bij vrijwel ieder tankstation E10 benzine tanken. Het gebruik van E10 wordt extra gestimuleerd omdat deze brandstof beter voor het milieu is.
Vrijwel iedere moderne auto kan E10 benzine tanken. Deze brandstof kan uitsluitend gebruikt worden door personenauto’s met een benzinemotor die geschikt zijn voor het gebruik van E10. Bij oudere voertuigen kan het voorkomen dat ethanol de aluminium onderdelen in het brandstofsysteem en de motor aantasten. Bij Bogijn raden we daarom aan om een check te doen om te controleren of jouw auto geschikt is voor het gebruik van E10 benzine. Lees hier meer!

Hieronder kun je makkelijk zien of jouw Skoda geschikt is voor E10 brandstof. Zoek naar jouw auto type en maak vrijblijvend gebruik van onze check. Je weet direct of jouw Skoda klaar is voor het gebruik van E10 benzine.

Skoda modellen geschikt voor E10 

Alle benzinemotoren van Skoda vanaf het jaar 1994 zijn uiterst geschikt voor E10 benzine.
Hierbij zijn de Felicia 1.3 liter OHV (40 kW en 50 kW motoren) die geproduceerd zijn tussen 1994-2001 uitzonderingen. De voertuigen moeten echter wel aan een aantal voorwaarden voldoen Zoals montage van originele onderdelen.


Skoda modellen niet geschikt voor E10 

Alle modellen van voor 1995 zijn niet geschikt voor E10 benzine. De Felicia 1.3 liter OHV (40 kW en 50 kW motoren) die geproduceerd zijn tussen 1994-2001 zijn ook niet geschikt. Om deze motoren wel geschikt voor E10 te maken, kun je je dealer raadplegen. De dealer zal door middel van technische aanpassingen je auto wel geschikt te maken voor E10 benzine. 


 

Het minimum aangegeven octaangetal van de fabrikant van de benzine (95 of 98) dient ten alle tijden gewaarborgd te blijven. 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je niks missen van Bogijn Automotive? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! Kosteloos, altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes en onze kortingsacties.

Laagste prijsgarantie

Vind je het onderdeel ergens anders goedkoper inclusief verzendkosten? Dan krijg je het verschil terug + nog eens 10% korting als bedankje!
Kijk hier hoe het werkt!

Ik begrijp het

Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, maakt Bogijn.nl gebruik van cookies. Meer info