E10 brandstof geschikt voor mijn Opel?

Vanaf 29 oktober 2019 is het bij de meeste tankstations verplicht om E10 aan te bieden. Je kunt dan bij vrijwel ieder tankstation E10 benzine tanken. Het gebruik van E10 wordt extra gestimuleerd, omdat deze brandstof beter voor het milieu is.
Vrijwel iedere moderne auto kan E10 benzine tanken. Deze brandstof kan uitsluitend gebruikt worden door personenauto’s met een benzinemotor die geschikt zijn voor het gebruik van E10. Bij oudere voertuigen kan het voorkomen dat ethanol de aluminium onderdelen in het brandstofsysteem en de motor aantasten. Bij Bogijn raden we daarom aan om een check te doen om te controleren of jouw auto geschikt is voor het gebruik van E10 benzine. Lees hier meer!

Hieronder kun je makkelijk zien of jouw Opel geschikt is voor E10 brandstof. Zoek naar jouw auto type en maak vrijblijvend gebruik van onze check. Je weet direct of jouw Opel klaar is voor het gebruik van E10 benzine.

Opel modellen geschikt voor E10 

Ieder benzine model vanaf het bouwjaar 2011 is geschikt voor E10. Hieronder staat weergeven welke modellen vóór 2011 geschikt zijn:

Agila 
Antara
Astra 
Calibra 
Campo
Corsa
Frontera 
GT
Insignia
Kadett E
Meriva
Monterey
Movano
Omega
Signum, behalve motorcode Z22YH 
Sintra 
Speedster
Tigra 
Vectra A 
Vectra B 
Vectra C, behalve motorcode Z22YH
Vivaro 
Zafira A
Zafira B, behalve motorcode Z22YH

De voertuigen moeten echter wel aan een aantal voorwaarden voldoen en gerepareerd zijn met originele merkonderdelen.


Opel modellen niet geschikt voor E10 

Alle overige modellen zijn niet geschikt voor E10, waaronder de Z22YH motoren met 2.2 liter directe inspuiting. Bij twijfel raden wij van Bogijn aan om je merkdealer in te schakelen, handleiding te gebruiken of de binnenzijde van je tankklep te checken.

 

 

Het minimum aangegeven octaangetal van de fabrikant van de benzine (95 of 98) dient ten alle tijden gewaarborgd te blijven. 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je niks missen van Bogijn Automotive? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! Kosteloos, altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes en onze kortingsacties.

Laagste prijsgarantie

Vind je het onderdeel ergens anders goedkoper inclusief verzendkosten? Dan krijg je het verschil terug + nog eens 10% korting als bedankje!
Kijk hier hoe het werkt!

Ik begrijp het

Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, maakt Bogijn.nl gebruik van cookies. Meer info