E10 brandstof geschikt voor mijn Mercedes-Benz?

Vanaf 29 oktober 2019 is het bij de meeste tankstations verplicht om E10 aan te bieden. Je kunt dan bij vrijwel ieder tankstation E10 benzine tanken. Het gebruik van E10 wordt extra gestimuleerd, omdat deze brandstof beter voor het milieu is.
Vrijwel iedere moderne auto kan E10 benzine tanken. Deze brandstof kan uitsluitend gebruikt worden door personenauto’s met een benzinemotor die geschikt zijn voor het gebruik van E10. Bij oudere voertuigen kan het voorkomen dat ethanol de aluminium onderdelen in het brandstofsysteem en de motor aantasten. Bij Bogijn raden we daarom aan om een check te doen om te controleren of jouw auto geschikt is voor het gebruik van E10 benzine. Lees hier meer!

Hieronder kun je makkelijk zien of jouw Mercedes-Benz geschikt is voor E10 brandstof. Zoek naar jouw auto type en maak vrijblijvend gebruik van onze check. Je weet direct of jouw Mercedes-Benz klaar is voor het gebruik van E10 benzine.

Mercedes-Benz modellen geschikt voor E10 

Ieder Mercedes-Benz model is geschikt voor E10 benzine, tenzij deze onder het kopje ‘niet geschikt’ staan. Daarnaast zijn er wel enkele voertuigen waaraan het voertuig moet voldoen. 
Het voertuig mag niet gemodificeerd zijn en bij onderhoud dienen originele onderdelen gebruikt te worden. 


Mercedes-Benz modellen niet geschikt voor E10 

Alle voertuigen met 1e generatie directe brandstofinspuiting:

Mercedes-Benz C 200 CGI (model 203) 
Mercedes-benz CLK 200 CGI (model 209) bouwjaar 2002-2005

 
Alle Mercedes-Benz modellen die niet beschikken over een 3-weg katalysator of over een achteraf omgebouwde 3-weg katalysator. Ook een Mercedes-Benz met carburateur is geschikt voor E10. Bij twijfel raden wij van Bogijn aan om je merkdealer in te schakelen, handleiding te gebruiken of de binnenzijde van je tankklep te checken. 

 

 

Het minimum aangegeven octaangetal van de fabrikant van de benzine (95 of 98) dient ten alle tijden gewaarborgd te blijven. 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je niks missen van Bogijn Automotive? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! Kosteloos, altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes en onze kortingsacties.

Laagste prijsgarantie

Vind je het onderdeel ergens anders goedkoper inclusief verzendkosten? Dan krijg je het verschil terug + nog eens 10% korting als bedankje!
Kijk hier hoe het werkt!

Ik begrijp het

Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, maakt Bogijn.nl gebruik van cookies. Meer info