E10 brandstof geschikt voor mijn Mazda?

Vanaf 29 oktober 2019 is het bij de meeste tankstations verplicht om E10 aan te bieden. Je kunt dan bij vrijwel ieder tankstation E10 benzine tanken. Het gebruik van E10 wordt extra gestimuleerd, omdat deze brandstof beter voor het milieu is.
Vrijwel iedere moderne auto kan E10 benzine tanken. Deze brandstof kan uitsluitend gebruikt worden door personenauto’s met een benzinemotor die geschikt zijn voor het gebruik van E10. Bij oudere voertuigen kan het voorkomen dat ethanol de aluminium onderdelen in het brandstofsysteem en de motor aantasten. Bij Bogijn raden we daarom aan om een check te doen om te controleren of jouw auto geschikt is voor het gebruik van E10 benzine. Lees hier meer!

Hieronder kun je makkelijk zien of jouw Mazda geschikt is voor E10 brandstof. Zoek naar jouw auto type en maak vrijblijvend gebruik van onze check. Je weet direct of jouw Mazda klaar is voor het gebruik van E10 benzine.

Mazda modellen geschikt voor E10 

E10 brandstof is geschikt voor alle Mazda modellen die op de markt zijn gekomen vanaf 2002(Mazda 6 (GG/GY). Het gaat dan om alle benzinemotoren. Overige modellen die geschikt zijn voor E10:

Mazda 2 (dy/de)
Mazda 3 (bk/bl)
Mazda 5 (cr/cw)
Mazda 6 (gg/gy/gh)
Mazda cx-5 (ke)
Mazda cx-7 (er)
Mazda cx-9 (tb)
Mazda mx-5 (nc)
Mazda rx-8 (se)

Echter, moeten de voertuigen wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Het voertuig mag niet gemodificeerd zijn en bij onderhoud- en reparaties moeten de originele onderdelen zijn gebruikt.


Mazda modellen niet geschikt voor E10

De overige modellen van Mazda zijn niet geschikt voor E10 benzine. Bij twijfel raden wij van Bogijn aan om je merkdealer in te schakelen, handleiding te gebruiken of de binnenzijde van je tankklep te checken. 

 

 

Het minimum aangegeven octaangetal van de fabrikant van de benzine (95 of 98) dient ten alle tijden gewaarborgd te blijven. 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je niks missen van Bogijn Automotive? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! Kosteloos, altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes en als eerste op de hoogte van onze kortingsacties.


Laagste prijsgarantie

Vindt je het onderdeel ergens anders goedkoper inclusief verzendkosten? Dan krijg je het verschil terug + nog eens 10% als bedankje!
Kijk hier hoe het werkt!

Ik begrijp het

Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, maakt Bogijn.nl gebruik van cookies. Meer info

CHAT