E10 brandstof geschikt voor mijn Lexus?

Vanaf 29 oktober 2019 is het bij de meeste tankstations verplicht om E10 aan te bieden. Je kunt dan bij vrijwel ieder tankstation E10 benzine tanken. Het gebruik van E10 wordt extra gestimuleerd, omdat deze brandstof beter voor het milieu is.
Vrijwel iedere moderne auto kan E10 benzine tanken. Deze brandstof kan uitsluitend gebruikt worden door personenauto’s met een benzinemotor die geschikt zijn voor het gebruik van E10. bij oudere voertuigen kan het voorkomen dat ethanol de aluminium onderdelen in het brandstofsysteem en de motor aantasten. Bogijn raden we daarom aan om een check te doen om te controleren of jouw auto geschikt is voor het gebruik van E10 benzine. Lees hier meer!

Hieronder kun je makkelijk zien of jouw Lexus geschikt is voor E10 brandstof. Zoek naar jouw auto type en maak vrijblijvend gebruik van onze check. Je weet direct of jouw Lexus klaar is voor het gebruik van E10 benzine.

Lexus modellen geschikt voor E10 

Ieder Lexus model welke is geproduceerd vanaf januari 1998 is geschikt voor het gebruik van E10. Echter, alleen indien het voertuig niet gemodificeerd is en bij onderhoud- en reparatie de originele onderdelen zijn gebruikt.  Dit natuurlijk met uitzondering van de modellen die onder het ‘kopje’ niet geschikt staan.


Lexus modellen niet geschikt voor E10

Lexus gs300 3.0 liter v6 (code 3gr-fse) gebouwd tussen januari e2005 en september 2007
Lexus Is250 2.5 liter v6 (code-4grfse) gebouwd tussen augustus 2005 en september 2007
Lexus ls460 4.6 liter v8 (code iur-fse) gebouwd tussen augustus 2006 en september 2007


De overige modellen zijn niet geschikt voor E10 brandstof. Bij twijfel raden wij van Bogijn aan om je merkdealer in te schakelen, handleiding te gebruiken of de binnenzijde van je tankklep te checken. 
 


 

Het minimum aangegeven octaangetal van de fabrikant van de benzine (95 of 98) dient ten alle tijden gewaarborgd te blijven. 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je niks missen van Bogijn Automotive? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! Kosteloos, altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes en als eerste op de hoogte van onze kortingsacties.


Laagste prijsgarantie

Vindt je het onderdeel ergens anders goedkoper inclusief verzendkosten? Dan krijg je het verschil terug + nog eens 10% als bedankje!
Kijk hier hoe het werkt!

Ik begrijp het

Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, maakt Bogijn.nl gebruik van cookies. Meer info

CHAT