E10 brandstof geschikt voor mijn Ford?

Vanaf 29 oktober 2019 is het bij de meeste tankstations verplicht om E10 aan te bieden. Je kunt dan bij vrijwel ieder tankstation E10 benzine tanken. Het gebruik van E10 wordt extra gestimuleerd, omdat deze brandstof beter voor het milieu is.
Vrijwel iedere moderne auto kan E10 benzine tanken. Deze brandstof kan uitsluitend gebruikt worden door personenauto’s met een benzinemotor die geschikt zijn voor het gebruik van E10. Bij oudere voertuigen kan het voorkomen dat ethanol de aluminium onderdelen in het brandstofsysteem en de motor aantasten. Bij Bogijn raden we daarom aan om een check te doen om te controleren of jouw auto geschikt is voor het gebruik van E10 benzine. Lees hier meer!

Hieronder kun je makkelijk zien of jouw Ford geschikt is voor E10 brandstof. Zoek naar jouw auto type en maak vrijblijvend gebruik van onze check. Je weet direct of jouw Ford klaar is voor het gebruik van E10 benzine.

Ford modellen geschikt voor E10 

Ieder Ford model vanaf het bouwjaar 1992, indien verkocht in Europa. Met uitzondering van de modellen die ‘niet geschikt’ zijn en individuele import, niet gekeurd door Ford Europa. Echter, alleen indien het voertuig niet gemodificeerd is en bij onderhoud- en reparatie de originele onderdelen zijn gebruikt. 

Ford modellen niet geschikt voor E10

De Ford 1.8 SCI (cd 132 model) 2003 tot 2007 is niet geschikt. Net zoals de individuele import, niet gekeurd door Ford Europa. Bij twijfel raden wij van Bogijn aan om je merkdealer in te schakelen, handleiding te gebruiken of de binnenzijde van je tankklep te checken.


  

Het minimum aangegeven octaangetal van de fabrikant van de benzine (95 of 98) dient ten alle tijden gewaarborgd te blijven. 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je niks missen van Bogijn Automotive? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! Kosteloos, altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes en onze kortingsacties.

Laagste prijsgarantie

Vind je het onderdeel ergens anders goedkoper inclusief verzendkosten? Dan krijg je het verschil terug + nog eens 10% korting als bedankje!
Kijk hier hoe het werkt!

Ik begrijp het

Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, maakt Bogijn.nl gebruik van cookies. Meer info