E10 brandstof geschikt voor mijn Fiat?

Vanaf 29 oktober 2019 is het bij de meeste tankstations verplicht om E10 aan te bieden. Je kunt dan bij vrijwel ieder tankstation E10 benzine tanken. Het gebruik van E10 wordt extra gestimuleerd, omdat deze brandstof beter voor het milieu is.
Vrijwel iedere moderne auto kan E10 benzine tanken. Deze brandstof kan uitsluitend gebruikt worden door personenauto’s met een benzinemotor die geschikt zijn voor het gebruik van E10. Bij oudere voertuigen kan het voorkomen dat ethanol de aluminium onderdelen in het brandstofsysteem en de motor aantasten. Bij Bogijn raden we daarom aan om een check te doen om te controleren of jouw auto geschikt is voor het gebruik van E10 benzine. Lees hier meer!

Loodvervangers kunnen zijn ontwikkeld voor de smering van de klepzittingen tegen slijtage bij de wat oudere voertuigen. Zonder deze loodvervanger zullen deze kleppen sneller slijten, wat kan leiden tot compressie- en vermogensverlies. 
Ditzelfde is nodig als uw auto niet geschikt is voor de nieuwere E10 brandstof, met een loodvervanger kunt u dus toch blijven tanken! Bij Bogijn Automotive vindt je loodvervanger van Eurol, deze is uiterst geschikt is om een smerende werking te bieden voor de bovenzijde van de cilinder en om de klepzittingen te beschermen. Het middel werkt uitstekend voor bescherming van de motor, mocht je E10 benzine willen tanken.

Hieronder kun je makkelijk zien of jouw Fiat geschikt is voor E10 brandstof. Zoek naar jouw auto type en maak vrijblijvend gebruik van onze check. Je weet direct of jouw Fiat klaar is voor het gebruik van E10 benzine.

Fiat modellen geschikt voor E10

Ieder Fiat model vanaf emissienorm euro 3,  vanaf 2000  zijn geschikt voor E10. Met uitzondering van de modellen die ‘niet geschikt’ zijn. Echter, alleen indien het voertuig niet gemodificeerd is en bij onderhoud- en reparatie de originele onderdelen zijn gebruikt. 

Fiat modellen niet geschikt voor E10

Fiat Barchetta 1.8 16v
Fiat Bravo/Brava (182) 1.6 16v
Fiat Doblo 1.6 16v
Fiat Marea 1.6 16v en 2.0 16v
Fiat Multipla 1.6 16v
Fiat Palio 1.6 16v
Fiat Punto (188) 1.8 16v
Fiat Stilo 1.6 16v (1599cc), 1.8 16v en 2.4 20v

Het minimum aangegeven octaangetal van de fabrikant van de benzine (95 of 98) dient ten alle tijden gewaarborgd te blijven. 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je niks missen van Bogijn Automotive? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! Kosteloos, altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes en onze kortingsacties.

Laagste prijsgarantie

Vind je het onderdeel ergens anders goedkoper inclusief verzendkosten? Dan krijg je het verschil terug + nog eens 10% korting als bedankje!
Kijk hier hoe het werkt!

Ik begrijp het

Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, maakt Bogijn.nl gebruik van cookies. Meer info