E10 brandstof geschikt voor mijn Chevrolet?

Vanaf 29 oktober 2019 is het bij de meeste tankstations verplicht om E10 aan te bieden. Je kunt dan bij vrijwel ieder tankstation E10 benzine tanken. Het gebruik van E10 wordt extra gestimuleerd, omdat deze brandstof beter voor het milieu is.
Vrijwel iedere moderne auto kan E10 benzine tanken. Deze brandstof kan uitsluitend gebruikt worden door personenauto’s met een benzinemotor die geschikt zijn voor het gebruik van E10. Bij oudere voertuigen kan het voorkomen dat ethanol de aluminium onderdelen in het brandstofsysteem en de motor aantasten. Bij Bogijn raden we daarom aan om een check te doen om te controleren of jouw auto geschikt is voor het gebruik van E10 benzine. Lees hier meer!

Hieronder kun je makkelijk zien of jouw Chevrolet geschikt is voor E10 brandstof. Zoek naar jouw auto type en maak vrijblijvend gebruik van onze check. Je weet direct of jouw Chevrolet klaar is voor het gebruik van E10 benzine.

Chevrolet modellen geschikt voor E10 

Ieder Chevrolet model geproduceerd vanaf het modeljaar 2006 met EU 4 emissie toelating is geschikt voor E10:

Chevrolet Aveo/Kalos- MJ 2005 en jonger
Chevrolet Captive- alle typen
Chevrolet Cruze/Orlando- alle typen
Chevrolet Epica- alle typen
Chevrolet Matiz- MJ 2006 en jonger
Chevrolet Nubira/Lacetti- MJ 2006 en jonger 
Chevrolet Tacuma/Rezzo- MJ 2006 en jonger
Chevrolet Spark- alle typen 


Chevrolet modellen niet geschikt voor E10 

Ieder model van Chevrolet van vóór 2006 is niet geschikt voor het gebruik van E10. Indien je twijfelt neem dan contact op met het Chevrolet Customer Assistance Centre, e mail chrevolet.europe@gm.com of telefonisch 0800 02 05 902. Er kunnen kosten aan het bellen verbonden zitten, dus we adviseren je voor informatie daarover je netwerk provider te informeren. 
  

Het minimum aangegeven octaangetal van de fabrikant van de benzine (95 of 98) dient ten alle tijden gewaarborgd te blijven. 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je niks missen van Bogijn Automotive? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! Kosteloos, altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes en onze kortingsacties.

Laagste prijsgarantie

Vind je het onderdeel ergens anders goedkoper inclusief verzendkosten? Dan krijg je het verschil terug + nog eens 10% korting als bedankje!
Kijk hier hoe het werkt!

Ik begrijp het

Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, maakt Bogijn.nl gebruik van cookies. Meer info