De 5 best geteste auto's van vorig jaar

Inmiddels bevinden we ons alweer een tijdje in 2020, maar we kijken in de blog wat betreft auto's nog even terug op vorig jaar. In 2019 is er weer een grote verscheidenheid aan auto's op de markt gekomen, van kleine gezinsauto's tot luxe modellen en supercars. Ook worden er uiteraard steeds meer elektrische auto's verkocht, wat je goed terug kunt zien aan de cijfers van vorig jaar. Alleen al in ons eigen land werden er ruim 450.000 nieuwe auto's verkocht. In deze blog  gaan we in op de top vijf van de verkiezing auto van het jaar 2020.

Beste auto's van 2019

De auto van het jaar 2019 gaat dus over auto's die in 2018 op de markt zijn gekomen, en de winnaar van de verkiezing auto van het jaar 2019 was de Jaguar I-Pace. Deze elektrische SUV kwam in 2018 op de Nederlandse markt en is de eerste volledig elektrische Jaguar. Hij concurreert vooral met de Tesla Model X. De Alpine A110 werd tweede, voor de Kia Ceed op de derde plek.

Voor dit jaar waren er zeven auto's geselecteerd, wat dus eigenlijk de best geteste modellen van vorig jaar zijn. Hieronder hebben we de top 5 uitgelicht. De andere twee geselecteerde auto's waren de BMW 1-serie en de Toyota Corolla. Bij de zeven geselecteerde auto's zaten drie elektrische modellen, in de uiteindelijke top 5 nog twee. Dit laat dus zien dat de elektrische auto nog steeds aan een opmars bezig is. 

De top 5 van de auto van het jaar 2020 verkiezing

Ford Puma

Wellicht komt deze naam je niet bekend voor, maar de Ford Puma was altijd een bekende naam. Waar het vroeger een kleine sportcoupé was, is het nu een compacte SUV. Hij is een van de meest betaalbare SUV's en wordt zeer positief beoordeeld. De Puma stuurt heerlijk, waar Ford ook wel om bekend staat. Volgens de jury is de wagen eigenlijk net wat te licht maar wordt dit goedgemaakt door zijn sterke rijgedrag. Het verbruik van de milde hybride techniek wordt verminderd door een milde hybride techniek. Bovendien heb je een ruime kofferbak. Al met al een hele fijne auto.

Renault Clio

Deze auto kent iedereen wel. De eerste Clio ging al in 1990 in productie en op dit moment zijn we aanbeland bij de vierde generatie. De Renault Clio is een kleine auto die wordt geroemd om zijn zuinigheid. De Clio rijdt comfortabel en het interieur wordt heel goed beoordeeld. Zowel als bestuurder als passagier kun je hier dan ook heerlijk zitten. Als je op zoek bent naar een kleine auto is de Renault Clio een goede optie!

Porsche Taycan

De eerste elektrische Porsche en een groot succes. Je hebt natuurlijk verschillende uitvoeringen van de Taycan, de Turbo en Turbo S. Beide hebben een topsnelheid van 260 kilometer per uur. De goedkoopste uitvoering kost je 150.000 euro, goedkoop is het dus niet. De auto kreeg weliswaar wat kritiek omdat het niet de beste elektrische auto zou zijn, hij heeft wel het uiterlijk en het gevoel van een echte Porsche. Dat is in elk geval top.

Tesla Model 3

Deze zie je waarschijnlijk regelmatig voorbij rijden, want het is de meest verkochte auto van vorig jaar in Nederland. Dit had natuurlijk te maken met het feit dat men toen nog op het nippertje zakelijk voordelig kon rijden met deze auto. De Tesla Model 3 is het meest betaalbaar van alle Tesla's. Daardoor is hij ook zo populair. Uniek ben je niet met deze auto, maar goede kwaliteit haal je zeker wel in huis. Groot bereik, snelheid, een goede laadinfrastructuur en daarbovenop stuurt hij erg lekker. 

Peugeot 208

De winnaar van de auto van het jaar 2020 is de Peugeot 208, wat hiermee de beste auto van vorig jaar is. Peugeot heeft deze prijs al vaker gewonnen. De 208 is een kleine hatchbak met brandstofmotoren, maar ook met een elektrische versie. De stijl van de 208 is modern en mooi, het gewicht ligt laag en het interieur comfortabel. Daarnaast worden de rijeigenschappen zeer gewaardeerd en is de auto vrij snel, op zijn minst voor dit type. Met de Peugeot 208 haal je dus een meer dan prima auto in huis!

Heb je verdere vragen over de onderdelen van bovengenoemde auto's, over de verschillende onderdelen/artikelen of wil je gewoon advies? Neem gerust contact met ons op. Dit kan via whatsapp, de chat, de mail of over de telefoon.


22-april-2020 | Benny's Weetjes | Bogijn Automotive

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je niks missen van Bogijn Automotive? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! Kosteloos, altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes en onze kortingsacties.

Laagste prijsgarantie

Vind je het onderdeel ergens anders goedkoper inclusief verzendkosten? Dan krijg je het verschil terug + nog eens 10% korting als bedankje!
Kijk hier hoe het werkt!

Ik begrijp het

Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, maakt Bogijn.nl gebruik van cookies. Meer info