De top 5 meest verkochte auto’s in 2019

In 2019 zijn in Nederland bijna een half miljoen auto’s verkocht. Dat is natuurlijk een gigantisch aantal, zeker als je kijkt naar het aantal inwoners. Vandaag hebben we bij Bogijn de top 5 best verkochte auto’s van 2019 in Nederland op een rijtje gezet!

De meest verkochte auto’s in Nederland

In 2019 zijn er iets meer auto’s verkocht in Nederland dan in 2018. Dit verschil is echter te verwaarlozen. We hebben eerst gekeken naar de meest verkochte merken, en die top 5 is niks veranderd ten opzichte van het jaar ervoor. In Nederland zijn in 2019 de meeste auto’s verkocht van de merken Volkswagen, Opel, Tesla, Peugeot en Toyota. En hoewel de best verkochte modellen wel degelijk verschilt van 2018, zijn er een aantal modellen die vrijwel altijd in de top 5 staan. Dit zijn de Volkswagen Polo en Volkswagen Golf. De Kia Niro stond er in 2018 in en ook in 2019 is deze in de top 5 beland. Op 1 staat een nieuwe auto, namelijk de Tesla Model 3. Dit is niet heel verrassend, door de gigantische verkoop als zakelijke auto omdat men in 2019 op de valreep nog kon profiteren van de lage bijtelling. Hieronder hebben we de top 5 op een rijtje gezet en beschreven. Ook op plek 3 staat een nieuwkomer. 

Tesla Model 3

Op nummer 1 staat dus de Tesla Model 3, vooral vanwege de fiscale voordelen die deze auto in 2019 op de valreep nog boodt. Maar eerlijk is eerlijk, de auto heeft meer te bieden dan alleen dat. De Model 3 is volledig elektrische compacte sedan van het Amerikaanse Tesla. De auto werd gelanceerd in 2016, kwam in 2017 op de Amerikaanse markt en is sinds begin 2019 in Europa op de markt. De Model 3 bereikt de 100 in 3,4 / 4,1 / 5,1 seconden, afhankelijk van de uitvoering. De auto kan geopend worden via een RFID card. Ook ontgrendelt de auto wanneer een aan de auto gekoppelde mobiele telefoon in de buurt van de auto is. De "summon" functie maakt het mogelijk om de auto vanaf je smartphone op te roepen of bijvoorbeeld zelfstandig te laten parkeren.

Volkswagen Polo

De Volkswagen Polo is in 2019 bijna 13.000 keer als nieuwe auto verkocht, maar er rijden natuurlijk nog veel meer auto’s van dit type rond op de Nederlandse wegen. De VW Polo is een van de grootste successen van Volkswagen. Al sinds 1975 is dit type verkrijgbaar, en inmiddels zijn we aanbeland bij de zesde generatie Polo’s. Het is een compacte auto die in vele variaties en uitvoeringen te verkrijgen is, voor verschillende type autorijders.

Ford Focus

Ook de Ford Focus gaat al heel wat jaren mee. Deze wordt sinds 1998 geproduceerd, als opvolger van de Ford Escort, die overigens wel nog een aantal jaren geproduceerd werd daarna. Inmiddels zijn we bij de 4e generatie aanbeland, die vanaf 2018 in productie is. De Focus is een middenklasse gezinsauto, die echter ook steeds meer sportieve uitvoeringen heeft.

Volkswagen Golf

De Volkswagen Golf is een van de andere succesverhalen van Volkswagen, wereldwijd zelfs de bestseller van de Duitse fabrikant. De Golf is in 1974 geïntroduceerd, In 2007 werd de 25 miljoenste Golf geproduceerd. Een hele populaire auto dus, en ook in 2019 in Nederland weer veel verkocht. De Golf is te verkrijgen als 3- of 5-deurs, uiteraard in heel veel verschillende uitvoeringen. Inmiddels is de Golf 7 alweer jarenlang op de markt, waarvan sinds 2017 een facelift van op de markt is; de Golf 7 GP. Met deze auto ben je verzekerd van kwaliteit en Duitse degelijkheid, en tegelijkertijd een mooi design.

Kia Niro

De Kia Niro is een nog jonge auto, pas in 2016 is het eerste model geïntroduceerd. Het is een cross-over auto, die sindsdien erg populair is. Ook in Nederland stond deze auto in 2019 dus wederom in de top 5 best verkochte auto’s. De Niro wordt geleverd in een hybride variant (sinds 2016), een plug-in hybride variant (vanaf 2017) en een volledig elektrische variant (vanaf 2018). Ook voor de Kia Niro hebben wij voor een aantal belangrijke onderdelen alvast een optie uitgezocht. Uiteraard kan dit per uitvoering verschillen, dus voer altijd je kenteken in om zeker te weten dat de onderdelen voor jouw Kia Niro geschikt zijn. 

 

Heb je verdere vragen over de onderdelen van bovengenoemde auto's, over de verschillende onderdelen/artikelen of wil je gewoon advies? Neem gerust contact met ons op. Dit kan via whatsapp, de chat, de mail of over de telefoon.

28-maart-2020 | Benny's Weetjes | Bogijn Automotive

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je niks missen van Bogijn Automotive? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! Kosteloos, altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes en onze kortingsacties.

Laagste prijsgarantie

Vind je het onderdeel ergens anders goedkoper inclusief verzendkosten? Dan krijg je het verschil terug + nog eens 10% korting als bedankje!
Kijk hier hoe het werkt!

Ik begrijp het

Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, maakt Bogijn.nl gebruik van cookies. Meer info