Voorkom de grootste oorzaken van pech onderweg

Iedereen krijgt er in zijn leven waarschijnlijk een keer mee te maken, en altijd op een moment dat het niet uitkomt. Er is ook niet zo heel veel wat je kunt om dit te voorkomen omdat het meestal gewoon een kwestie van pech is. Toch heb je ook veel dingen wel degelijk een beetje invloed. In deze blog gaan we kijken naar de dingen die jij kunt doen om de meest voorkomende pechgevallen zoveel mogelijk te voorkomen.

Welke vormen van pech onderweg komen het meeste voor?

Wat zijn dan precies de meest voorkomende oorzaken van pech onderweg? Een aantal kun je waarschijnlijk zelf wel invullen, maar we zetten ze even voor je op een rijtje:

  1. Een lege accu
  2. Een lekke band
  3. Een kapotte dynamo
  4. Sleutel in de auto laten zitten
  5. De motor start niet
  6. Verkeerde brandstof getankt
  7. Kapotte verlichting
  8. Een kapotte brandstofpomp

Wat je zelf kunt doen om dit te voorkomen

Een lege accu voorkomen

Een lege accu is de meest voorkomende oorzaak van pech onderweg. Vaak wordt dit veroorzakt door het aan laten staan van de lichten of andere elektronische componenten. Verder moet je ervoor zorgen dat de accu voldoende opgeladen is, door bijvoorbeeld regelmatig langer dan een half uur te rijden. Daarnaast kun je de accu regelmatig laten controleren en voor alle zekerheid startkabels in de auto leggen. Dit probleem kun je dus heel makkelijk zelf voorkomen. 

Een lekke band voorkomen

Als je tijdens het rijden ineens een klap hoort weet je al hoe laat het is, je hebt een klapband. Het is dan belangrijk om de auto snel en veilig naast de weg te krijgen en de kapotte band te vervangen met een reservewiel. Een klapband kan altijd voorkomen zonder dat je daar heel veel aan kunt doen. Wel kun je de banden regelmatig (laten) controleren en zorgen dat de luchtdruk goed is.

Een kapotte dynamo voorkomen

Een dynamo slijt, waar je op zich weinig aan kunt doen. Wel is het zo dat de dynamo wordt aangedreven door een V-snaar of Multiriem. Die gaan wel vaker kapot, zeker als je ze niet op tijd laat controleren. Hier heb je dus wel weer invloed op. 

Voorkomen dat je jezelf buitensluit

Dit kun je nog wel het makkelijkst voorkomen, want jezelf buitensluiten doe je helemaal zelf. Om ervoor te zorgen dat je dit in elk geval makkelijk kunt oplossen als dit toch voorkomt raden we altijd aan om een reservesleutel in huis te hebben.

Voorkom dat de motor niet start

Als de motor niet start kan dit liggen aan de accu, waar we het al over hebben gehad. Het kan echter ook zijn dat de startmotor de oorzaak is. Hierbij hoor je vaak een klik bij het omdraaien van de contactsleutel, of de motor start gewoon helemaal niet. Dit is een teken dat de startmotor aan vervanging toe is. 

Verkeerde brandstof in je tank voorkomen

Ook dit is iets wat makkelijk te voorkomen is. Toch tanken elk jaar ruim 15.000 Nederlanders de verkeerde brandstof, vooral door haast of onoplettendheid. Ook tanken in het buitenland of met andermans auto zorgt soms voor problemen. Als je erachter komt, schakel zo snel mogelijk hulp in en probeer vooral de motor niet te starten. En natuurlijk kun je dit allemaal voorkomen door goed op te blijven letten bij het tanken.

Voorkom kapotte verlichting

Je kunt dit niet altijd voorkomen, maar je kunt wel altijd een setje reservelampen bij je hebben. Op deze manier levert het je niet al teveel problemen op en kun je snel weer verder.

Een kapotte brandstofpomp voorkomen

De brandstofpomp kan zomaar kapot gaan, uit het niks. Het enige wat je hieraan kan doen is zorgen dat je niet vaak met een kleine hoeveelheid benzine rijdt. Hierdoor zal de temperatuur oplopen en kan de pomp niet meer gekoeld worden. Zorg daarom altijd voor voldoende benzine in je auto.

Heb je nog vragen over de grote beurt, over de verschillende onderdelen/artikelen of wil je gewoon advies? Neem gerust contact met ons op. Dit kan via whatsapp, de chat, de mail of over de telefoon.

10-april-2020 | Benny's Weetjes | Bogijn Automotive

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je niks missen van Bogijn Automotive? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! Kosteloos, altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes en onze kortingsacties.

Laagste prijsgarantie

Vind je het onderdeel ergens anders goedkoper inclusief verzendkosten? Dan krijg je het verschil terug + nog eens 10% korting als bedankje!
Kijk hier hoe het werkt!

Ik begrijp het

Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, maakt Bogijn.nl gebruik van cookies. Meer info