EGR Klep Reinigen

Een nieuwe EGR klep nodig in je auto? Bij Bogijn Automotive vindt u de juiste artikelen voor een scherpe prijs. Voor en na de aanschaf van een klep krijgen wij vaak vragen over het vervangen en reinigen van de EGR klep. In dit artikel leggen wij u alles stap voor stap uit. U kunt als het goed is door middel van dit artikel zelf uw reiniging doen. 

Bespaar tijd en reinig je EGR klep zelfstandig met behulp van Bogijn! Een complete vervanging nodig? Kies de juiste klep en laat hem vervolgens monteren door een van onze aangesloten montagepartners.

Wanneer merk ik of de EGR klep kapot is?

De EGR klep zorgt voor een beter verbrandingsproces van je auto door middel van efficiëntere verbranding toe te passen.
Een defecte of slechte EGR-klep kan slechte gevolgen hebben voor je motor, het kan voor vermindering van de werking van de motor zorgen, of zelfs een complete malfunctie. Een kapotte EGR klep is te herkennen aan de volgende problemen: een rare geur van brandstof, een raar geluid (tikken, kloppen), verhoogd brandstofverbruik, minder trekkracht, zwarte rook uit de uitlaat en moeizaam stationair draaien of afslaan

Een EGR klep kan op twee manieren falen, het kan voorkomen dat de klep standaard open staat, en dat die standaard dicht staat. In beide gevallen is dit slecht voor de gehele auto. Bij een open klep komen er uitlaatgassen naar binnen en merk je het volgende:

  • een verhoogd brandstofgebruik
  • een vreemde geur in de auto tijdens het rijden
  • het oplichten van het ‘check engine-lampje’ in je dashboard
  • het falen van een emissietest

Wanneer de klep gesloten is kunnen de slechte uitlaatgassen dus niet ontsnappen. Je merkt gesloten kleppen aan het volgende:

  • een luidere ontsteking dan normaal, veel luider
  • het ‘check engine-lampje’ brandt op je dashboard
  • een piepend of tikkend geluid uit de motor bij een laag toerental

Merk je deze symptomen tijdens het gebruik van je auto? Dan is het inderdaad tijd voor een vervanging of reiniging. Soms is alleen reinigen genoeg. Voor EGR-klep reiniging zit je goed bij Bogijn. Wij raden u dan de reiniger van Motip of de reiniger van Eurol aan.

Welke EGR klep heb ik nodig?

Net als bij alle andere auto onderdelen is het belangrijk de juiste passende onderdelen te bestellen en te monteren, anders kan dit gevolgen hebben. Gelukkig zijn er op onze webshop verschillende manieren om erachter te komen welke onderdelen in uw auto passen. Dit geldt uiteraard ook voor de EGR klep. Het snelst vindt u passende producten door middel van de kentekencheck op de pagina, voer uw kenteken in en u ziet gelijk passende onderdelen voor uw specifieke auto. Daarnaast kun je ook zoeken naar merk, model en type van de auto. We leveren uitsluitend kleppen van topmerken. Met een EGR klep van Febi, Topran of Vika zit u altijd goed.

Komt u er niet uit of heeft u graag dat we met u meekijken? Geen probleem, ook dit doen we graag. Neem contact met ons op. Dit kan via de mail, de telefoon of zelfs via WhatsApp.

De reiniging van de EGR klep in stappen

Het vervangen van de EGR klep is een klus die echt overgelaten moet worden aan een garage. Er moet op verschillende moeilijke plekken veel geschroefd worden om de klep überhaupt los te krijgen. Dit schroeven gebeurt met gereedschap wat in een gemiddeld huishouden niet aanwezig is. De plek van de klep is per auto echt verschillend. Bij de ene kun je er makkelijker bij dan de ander. 

De reiniging met onze reiniger van Eurol in een auto met dieselmotor gaat als volgt:

1. Start de motor en laat deze opwarmen.
2. Maak de flexibele slang van de luchtinlaat los.
3. Houd de motor op ongeveer 2.000RPM.
4. Spray met korte intervallen (max 10s) in de flexibele slang.
5. Wacht ± 30s na elke toevoeging totdat de motor stabiliseert.
6. Indien het motortoerental toeneemt tijdens het aanbrengen, laat de motor stationair draaien in plaats van 2.000RPM om kloppen te voorkomen.
7. Herhaal stap 4 en 5 totdat de spuitbus leeg is.
8. Rijd ongeveer 5 a 10 km om alle opgeloste vervuilingen te verwijderen.
9. Laat de motor minimaal 1 minuut stationair draaien voordat u de motor uitschakelt.

Soms is de ingreep dus te lastig en moet hij worden uitbesteed aan professionals. U kunt bij het aanschaffen van een nieuwe klep gelijk een afspraak plannen bij een montagepartner. Neem contact met ons op over alles wat met de EGR klep te maken heeft. Een voordelige EGR klep kopen doe je bij Bogijn.

 

6-december-2019 | Benny's Weetjes | Bogijn Automotive

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je niks missen van Bogijn Automotive? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! Kosteloos, altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes en onze kortingsacties.

Laagste prijsgarantie

Vind je het onderdeel ergens anders goedkoper inclusief verzendkosten? Dan krijg je het verschil terug + nog eens 10% korting als bedankje!
Kijk hier hoe het werkt!

Ik begrijp het

Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, maakt Bogijn.nl gebruik van cookies. Meer info