Auto-onderdelen kopen en alle informatie hierover

Er zijn allerlei verschillende soorten auto-onderdelen. Een leuk weetje: er zijn online ruim twee miljoen auto-onderdelen in omloop op onze webshop. We hebben 2 hoofdcategorieën hierin;
Je hebt de daadwerkelijke auto-onderdelen zijn onderdelen zoals remblokkenaccu’suitlaten, bougies en filters. Deze onderdelen zijn onderhevig aan slijtage bij normaal gebruik van jouw auto en dienen regelmatig en een autoleven vervangen te worden.
vervolgens heb je auto-onderdelen zoals accessoires de wat meer universele artikelen en middelen.

Vaak kopen mensen onderdelen die het goedkoopst worden aangeboden. Echter, raden wij aan om eerst goed te kijken welke onderdelen je precies nodig hebt. Ook de kwaliteit moet naar behoren zijn, anders bestaat de kans dat je vaker het onderdeel moet vervangen dan nodig is. Dit leidt in bijna alle gevallen tot meer kosten. Alle auto-onderdelen die wij aanbieden zijn van hoge kwaliteit, al hebben we merken die een nog betere kwaliteit hebben dan de net goedkopere varianten.

Tips voor het goed onderhouden van je auto

Wij van Bogijn geven je graag wat tips omtrent het onderhouden en beschermen van jouw auto en diens onderdelen.

  • Netjes autorijden klinkt logisch, maar toch kan deze tip vroegtijdig onderhoud aan jouw auto voorkomen. Auto-onderdelen slijten namelijk sneller naarmate je harder remt, sneller accelereert en wat heftig rijgedrag vertoond. Indien je continue te hard rijd, stijgt ook het brandstofverbruik van de auto aanzienlijk. 

  • Ook kun je je auto beschermen door een autohoes over jouw auto te leggen. Schade door hagel, regen en takken uit hevige wind kan voorkomen worden door het gebruik van een autohoes. Ook zonlicht wordt tegengehouden door een hoes, wat beter is voor de lak, banden en kunstofdelen.

  • Bescherm de motor van jouw auto. De motor wordt beschermd door verschillende filters. Deze filters voorkomen dat er stoffen, vervuiling en bacteriën in de motor terecht komen. Deze filters zijn dus van onschatbare waarde voor de motor. De aanwezige filters zijn meestal na 50.000 kilometer aan vervanging toe. Al deze filters zijn overigens verkrijgbaar in de webshop van Bogijn. Check het onderhoudsboekje voor de juiste waarden bij jouw auto.

  • Jaarlijks naar een garage gaan ter controle. Als je dit doet, kun je grotere ongemakken aan jouw auto voorkomen. De kosten die je dan bij de garage maakt, blijken bij toenemende ongemakken achteraf toch de moeite waard te zijn geweest. Bij de keuze voor een garagehouder om je auto te laten nakijken, wegen de aspecten prijs en kwaliteit mee. Zelfstandige garagehouders zijn vaak net voordeligst.

  • Zorg zelf voor de juiste bandenspanning. Controleer de bandenspanning een aantal keer per jaar. Dit kan overigens ook eenmaal per maand. Als de banden de juiste spanning hebben, kan een hoog brandstofverbruik voorkomen worden. Ook zorgt een goede bandenspanning voor een betere wegligging en soepel rollen van de auto. Als de bandenspanning per band 2 tot 3 bar is, betekent dit dat de banden vaak de juiste spanning hebben.

  • Vervang zelf regelmatig de vloeistoffen in jouw auto (voor zover dat kan). Heb je hier geen ervaring in, besteedt het dan uit aan een professioneel bedrijf. Indien je de check zelf kunt uitvoeren, houdt dan regelmatig het oliepeil in de gaten. Ook vloeistoffen van onder andere de ruitenwisser raden wij aan om te controleren. en het niveau van de koelvloeistof of antivries

Goedkoop auto-onderdelen aanschaffen

Onderdelen kunnen door slijtage aan vervanging toe zijn. Vooral als je in het bezit bent van een wat oudere auto kom je al snel in aanraking met auto-onderdelen. Daarnaast hebben mensen die sleutelen als hobby uitoefenen, monteurs en particulieren auto-onderdelen nodig.

Je kunt ervoor kiezen de onderdelen die je nodig hebt aan te schaffen bij een fysieke winkel, maar dit is vaak wat duurder. Veelal bedrijven bieden in hun online webshop auto-onderdelen aan tegen veel lagere prijzen dan fysieke winkels. Dit komt voort uit de toename van online concurrentie. Als auto-onderdelen goedkoop zijn, wilt dit overigens niet zeggen dat de kwaliteit kan worden gewaarborgd. 

 

Het kopen van auto-onderdelen

Voor het kopen van auto-onderdelen ben je bij Bogijn aan het juiste adres. Naast de standaard technische auto-onderdelen, verkopen wij ook accessoires voor de auto. Het aanbod van Bogijn is niet alleen voordelig, maar ook voorzien van uitstekende kwaliteit. Door het invoeren van je kenteken, kun je gericht onderdelen voor jouw auto uitzoeken.

Kijk daarom gerust eens rond op onze site en ontdek de voordelen van Bogijn
Vragen? Neem dan contact met ons op via WhatsApp, mail, telefonisch en via onze live chat.

 

31-oktober-2019 | Benny's Weetjes | Bogijn Automotive

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je niks missen van Bogijn Automotive? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! Kosteloos, altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes en onze kortingsacties.

Laagste prijsgarantie

Vind je het onderdeel ergens anders goedkoper inclusief verzendkosten? Dan krijg je het verschil terug + nog eens 10% korting als bedankje!
Kijk hier hoe het werkt!

Ik begrijp het

Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, maakt Bogijn.nl gebruik van cookies. Meer info