Zelfstandig jouw auto accu vervangen met Bogijn Automotive!

Vaak krijgen wij bij Bogijn Automotive vragen over de montage van de auto accu. Of je dit überhaupt zelf kunt doen en hoe dat dan moet. In dit artikel leggen we haarfijn uit hoe een vervanging werkt en hoe u dit vrij eenvoudig zelf kunt doen. Met een handig stappenplan helpen wij jou op weg. Heb je een kapotte accu die vervangen dient te worden? Bestel jouw goedkope auto accu bij Bogijn Auotomtive en vervang hem op de dag van levering nog zelf! Bij Bogijn vindt u bovendien een accu voor de auto voor de scherpste prijs. Heb je vragen of twijfelt u bijvoorbeeld over de juiste accu voor uw auto? Neem gerust contact met ons op, dit kan over de telefoon, over de mail of zelfs via WhatsApp. We helpen u graag!

Een nieuwe accu

Binnen de levensduur van een auto is het normaal dat de accu om de zoveel tijd vervangen moet worden. Gemiddeld gaat een accu drie tot zes jaar mee. De levensduur hangt natuurlijk af van het gebruik. Bij het maken van vooral korte ritten, zal je op lange termijn merken dat de accu sneller aan vervanging toe zal zijn. Een andere reden kan zijn dat er te vaak verkeerd gebruik wordt gemaakt van de accu. Als de lampen of de radio bijvoorbeeld vaak aan blijven staan waardoor je de accu moet herstarten, is ook dit op lange termijn slecht voor de accu.  

Het vervangen van de auto accu

Zoals gezegd kan dit klusje door jou zelf geklaard worden. Hier leggen we je precies uit hoe. Houdt er rekening mee dat dit gaat om start accu’s en dus auto’s met een start systeem. De accu in een auto met een start-stop systeem moeten vaak ingeleerd worden. Je auto accu vervangen? Zo ga je te werk:

  1. Zorg ervoor dat de auto is uitgeschakeld met de sleutel uit het contact.

  2. Aangezien dit per auto kan verschillen, is het nodig om eerst de accu te lokaliseren

  3. Verwijder eerste de min pool (zwart) van de accu, daarna de plus pool (rood)

  4. Verwijder alle andere klemmen en beugels en maak deze indien nodig schoon

  5. Verwijder de oude accu en plaats de nieuwe accu op dezelfde manier in de accubak

  6. Maak nu eerst de pluspool en daarna de minpool vast

  7. Monteer de (schone) klemmen en beugels terug op de accu

  8. Check als laatst of er geen ventiel openingen verstopt zitten

Hierna sluit je de motorkap en is het verstandig om gelijk een stukje te rijden om de accu gelijk in te werken en ta laten wennen. Zoals je ziet is het geen complexe ingreep. In slechts acht stappen kun je met een splinternieuwe auto accu weer de weg op door je eigen vervanging. Mochten er nog vragen overblijven? Wij staan voor u klaar via onze contact pagina

Welke accu past in mijn auto?

Een accu werkt natuurlijk pas in jouw auto wanneer je de juiste hebt gekozen. Via de Bogijn webshop is het heel makkelijk om de juiste te vinden. Dit kan door middel van de kenteken check, vul jouw kenteken in en onze webshop laat jouw de passende accu’s zien voor jouw auto. Er kan ook gezocht worden via automerk en model, op deze manier is het zoekresultaat ook nauwkeurig. Mocht je er via deze manier niet uitkomen dan staan wij klaar om je te helpen. 

Wij hebben accu’s van de beste accu merken als Yuasa en Varta. Accu’s hebben vaak verschillende sterktes. Vaak is het beter om bij oudere auto’s een sterkere accu met een hoger Ah te kiezen.

Kan ik gelijk de weg op?

Ja, en dat is zelfs aan te raden. Omdat sommige accu’s niet helemaal op 100% zitten vanaf eerste installatie is het goed om gelijk een stukje te gaan rijden zodat de accu vanzelf helemaal oplaadt. Hoe dan ook zijn alle accu’s die we bij Bogijn Automotive leveren gebruiksklaar en klaar voor installatie.

Onderhoud accu

De meeste moderne auto accu’s zijn onderhoudsvrij, ze slijten gewoon op natuurlijke wijze. Een accu heeft wel altijd zuur nodig, wanneer er te weinig zuur aanwezig is, kunnen de platen bloot komen te liggen. Dit kan worden voorkomen door de accu te vullen met gedemineraliseerd water. Bij weinig gebruik van de auto kan een accu spanning verliezen, de accu kan dan worden opgeladen met een acculader.

De oude accu

Na het bestellen van nieuwe accu’s krijgen we nog wel eens vragen over de oude accu. De vraag is dan wat hiermee gedaan kan worden aangezien je deze niet zomaar weg kan gooien. Dat is zelfs slecht voor het milieu. Daarom kun je een oude auto accu net als andere batterijen altijd kwijt bij de plaatselijke milieustraat van je gemeente. Het is een blijft een accu waar je mee bezig bent dus houd ten allen tijden rekening met het zuur. Het is nooit verkeerd om te werken met latex handschoentjes wanneer je een oude accu wegbrengt! Dit voorkomt vervelende irritaties met de huid.

 

30-september-2019 | Benny's Weetjes | Bogijn Automotive

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je niks missen van Bogijn Automotive? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! Kosteloos, altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes en onze kortingsacties.

Laagste prijsgarantie

Vind je het onderdeel ergens anders goedkoper inclusief verzendkosten? Dan krijg je het verschil terug + nog eens 10% korting als bedankje!
Kijk hier hoe het werkt!

Ik begrijp het

Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, maakt Bogijn.nl gebruik van cookies. Meer info