Koeling - Pakking, waterpomp

Informatie

Een waterpomp speelt een belangrijke rol bij het rondpompen van koelvloeistof in het koelsysteem van je auto. De waterpomp pompt de koelvloeistof door de radiateur, koelkanalen, watergekoelde turbo en motorblok. 

De waterpomp wordt door de distributieriem of multiriem, die loopt over de riemschijven aangedreven. Er mag natuurlijk geen koelvloeistof uit het systeem lekken en daarom is de waterpomp voorzien van een speciale pakking. Deze pakking voorkomt dat er lekkages optreden. De meeste pakkingen voor de waterpomp zijn van rubber gemaakt, maar er zijn vloeibare pakkingen die je kunt aanschaffen.

Reparatie aan lekkende pakking, waterpomp

Wanneer de pakking van de waterpomp lekt, zal het niveau van de koelvloeistof sneller dalen dan normaal. Omdat er koelvloeistof weglekt, bestaat het risico dat de motor oververhit raakt tijdens het rijden. We raden je dan ook aan om de lekkende pakking zo spoedig mogelijk te vervangen. Je voorkomt zo verdere schade. 

Let op: Gebruik een vaste pakking om een oude pakking te vervangen. Gebruik geen vloeibare pakking, behalve als je een nieuwe waterpomp monteert waarbij geen pakking is geleverd. Een vloeibare pakking moet zeer dun worden aangebracht, omdat anders bij het aandraaien van de verbinding de koelvloeistof vervuild kan raken.

Pakking, waterpomp kopen bij Bogijn

Bij Bogijn hebben we verschillende pakkingen in het assortiment. Deze zijn niet alleen voordelig geprijsd, maar daarnaast ook van topkwaliteit. Wij verkopen onder meer krukaskeerringen van de merken Gates, Aisin, DT Spare Parts, NRF en Topran. Bij vragen over de pakking van een waterpomp of andere vragen, kun je contact met ons opnemen. 
 
Wij van Bogijn hebben een breed assortiment aan pakkingen voor de waterpomp van jouw auto van de grootste merken zoals hieronder.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je niks missen van Bogijn Automotive? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! Kosteloos, altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes en als eerste op de hoogte van onze kortingsacties.


Laagste prijsgarantie

Vindt je het onderdeel ergens anders goedkoper inclusief verzendkosten? Dan krijg je het verschil terug + nog eens 10% als bedankje!
Kijk hier hoe het werkt!

Ik begrijp het

Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, maakt Bogijn.nl gebruik van cookies. Meer info

CHAT