Brandstofmanagement - Brandstofpomp

Informatie brandstofpomp

De brandstofpomp van een auto zorgt ervoor dat de brandstof vanuit de brandstoftank via leidingen naar de motor gepompt wordt.

Bij een brandstofpomp wordt er onderscheid gemaakt tussen een lage druk en een hogedruk brandstofpomp. De lagedruk brandstofpompen worden gebruikt om de brandstof vanuit de brandstoftank te vervoeren, hogedruk brandstofpomp wordt gebruikt om de injectoren van de motor de juiste druk te geven. Ook is er nog onderscheid te maken tussen een mechanische brandstofpomp en een elektrische brandstofpomp. Oudere auto’s hebben vaak een mechanische brandstofpomp en nieuwere auto’s hebben vaak een elektrische brandstofpomp.

Brandstofpomp vervangen

De brandstofpomp kan op meerdere manieren slijten. Er kan vuil in komen door een verstopte brandstoffilter of er kan bijvoorbeeld roestschade optreden. Ook kan een brandstofpomp schade oplopen als er vaker met een kleine hoeveelheid brandstof gereden wordt.

Een aantal symptomen van een defecte brandstofpomp:

  • Wanneer een brandstofpomp niet meer goed werkt kan dit vermogensverlies en andere prestatieproblemen veroorzaken. Ook kan er een storingslampje gaan branden op het dashboard.

  • Wanneer een brandstofpomp niet meer voldoende druk levert of helemaal niet meer werkt zal de auto moeilijk of helemaal niet meer starten.

Wanneer u te maken heeft met een defecte of slecht werkende brandstofpomp raden wij u aan om deze zo snel mogelijk te laten vervangen om verdere schade aan de auto te voorkomen.

Brandstofpomp kopen?

Wij van Bogijn hebben een breed assortiment aan brandstofpompen van de grootste merken. Ga naar Bogijn.nl, bekijk ons assortiment en vindt de juiste brandstofpomp voor uw auto.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je niks missen van Bogijn Automotive? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! Kosteloos, altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes en als eerste op de hoogte van onze kortingsacties.


Laagste prijsgarantie

Vindt je het onderdeel ergens anders goedkoper inclusief verzendkosten? Dan krijg je het verschil terug + nog eens 10% als bedankje!
Kijk hier hoe het werkt!

Ik begrijp het

Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, maakt Bogijn.nl gebruik van cookies. Meer info

CHAT