Carrosserie

Informatie carrosserie

De behuizing van een auto, dus zonder losse onderdelen zoals de motor, noemt men de carrosserie. De carrosserie bepaalt voor een groot deel het uiterlijk van de auto en zorgt ervoor dat je droog en veilig op je plaats kunt zitten. De moderne carrosserieën zijn merendeel gemaakt van staal, hoewel aluminium, kunststoffen en vezelversterkte kunststoffen steeds meer worden gebruikt omdat die materialen lichter of goedkoper zijn. Hedendaagse auto’s hebben gewoonlijk een zelfdragende carrosserie zonder apart chassis. De carrosserie is dan sterk genoeg zodat losse onderdelen daar direct op gemonteerd kunnen worden. Deze constructie is daardoor veiliger dan de constructiemethode waarbij een carrosserie wordt bevestig op een chassis. Tijdens het productieproces van motorvoertuigen worden allerlei losse delen aan of in de carrosserie gemonteerd.

APK-Eisen carrosserie

Roest is een APK-eis waar de auto op bekeken wordt. Roest kan overal zitten, het zal echter niet overal leiden tot afkeuring. Roest op een deur zal minder snel tot afkeuring leiden dan roest op de bevestiging van de motorkap. In het algemeen geldt dat roest op de niet-dragende delen toegestaan is, mits het binnen bepaalde normen blijft en niet uitsteekt aan de buitenkant.

Roest op dragende delen zoals kokerbalken, dorpels en ophangingsdelen zijn bij de APK een punt van afkeuring. Binnen de APK keuringseis is 15% roest op deze delen toegestaan. Bij herstellen geldt dat op de niet-dragende delen gelast mag worden, dragende delen moeten wél vervangen worden. Aan delen waar andere constructies bevestigd zitten worden bij de APK andere eisen gesteld. Deze delen mogen over het algemeen geen roest bevatten.

Volgens de APK keuringseisen mogen aan de carrosserie geen uitstekende delen zitten. Vleugelmoeren, uitstekende wielen, verbogen sierstrips etc. zijn niet toegestaan.

Carrosserie onderdelen kopen?

Wij van Bogijn hebben een breed assortiment aan carrosserie onderdelen van de grootste merken. Bekijk ons assortiment hieronder en vindt de juiste carrosserie voor uw auto.

A

B

C

D

F

G

H

K

L

M

N

O

P

R

S

T

V

W

Z

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je niks missen van Bogijn Automotive? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! Kosteloos, altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes en onze kortingsacties.


Laagste prijsgarantie

Vind je het onderdeel ergens anders goedkoper inclusief verzendkosten? Dan krijg je het verschil terug + nog eens 10% korting als bedankje!
Kijk hier hoe het werkt!

Ik begrijp het

Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, maakt Bogijn.nl gebruik van cookies. Meer info