De beste manier om jouw velgen schoon te maken

Velgen, of anders wieldoppen, zijn onmisbaar voor elke auto. Je kan natuurlijk gewoon met de door de fabrikant gemonteerde standaard velgen rijden, of je kiest ervoor om zelf velgen uit te kiezen. Met velgen kun je de auto namelijk een toffe en sportieve uitstraling geven, helemaal naar jouw smaak. Dan is het natuurlijk wel belangrijk om de velgen schoon en in goede conditie te houden. Hoe je dat doet lees je in deze blog!

Hoe kun je jouw velgen schoonmaken?

Je kunt natuurlijk naar de wasstraat gaan om je velgen te reinigen, maar je kunt het ook prima zelf doen. Belangrijk is dan om een middel te hebben dat niet alleen vuil van de straat verwijderd, maar ook remstof. Het beste kun je hiervoor een speciale velgenreiniger of bandenpoets gebruiken. Er zijn ook vele alternatieve middelen waarmee men velgen poetst. Zo kun je ovenreiniger op de velgen spuiten en even laten intrekken, terpentine gebruiken voor het hardnekkige vuil of een spons met Dreft gebruiken. Wij raden echter toch de speciale velgenreinigers aan.

Velgenreiniger kopen bij Bogijn Car Parts

Er zijn veel verschillende soorten velgenreinigers te verkrijgen van verschillende merken en prijzen. Bij Bogijn Car Part bestel je gemakkelijk een velgenreiniger online die je vaak de volgende dag al in huis hebt. Je vindt bij ons bijvoorbeeld de Turtle Wax All Wheel Cleaner velgenreiniger die perfect te gebruiken is op alle soorten velgen. Je kan ook de Alu Duivel Velgenreiniger bestellen, deze velgenreiniger zorgt ervoor dat al het vuil verwijdert wordt (inclusief remstof). Alu Duivel wordt vaak genoemd als een van de beste velgenreinigers en is toepasbaar op alle soorten velgen! Je vindt bij Bogijn Car Part ook Sonax Velgenreiniger, Meguiars Velgenreiniger en Motip Velgenreiniger.

Accessoires waarmee je jouw velgen het beste kunt poetsen

Naast velgenreiniger heb je natuurlijk nog een aantal andere dingen nodig om je velgen helemaal schoon te kunnen maken. Natuurlijk hebben we die bij Bogijn Car Parts ook. Zo hebben we verschillende borstels, waaronder speciale velgenborstels en ook velgenborstel sets. Daarnaast hebben we allerlei sponzen, waaronder ook microvezel sponzen. Ook (microvezel) poetsdoeken hebben we in het assortiment. Verder kun je voor alle soorten poetsmiddelen en accessoires, die je eventueel kan gebruiken bij het poetsen van je velgen, bij Bogijn Car Parts terecht. We hebben een groot assortiment artikelen op dit gebied! Als je vragen hebt over hoe je bepaalde onderdelen het beste schoon kunt maken, kun je hierover natuurlijk altijd contact opnemen.

Hoe gebruik je deze velgenreinigers?

Nu weet je welke middelen het beste werken om je velgen te laten glanzen. Dan is het natuurlijk ook handig om te weten hoe je nu te werk gaat. Dit verschilt natuurlijk per type, maar over het algemeen komt het vaak op hetzelfde neer. Zie het stappenplan hieronder.

  1. We raden aan om de volgende zaken binnen handbereik te hebben als je jouw velgen gaat poetsen; tuinslang of hogedrukspuit, emmer water met eventueel autoshampoo, washandschoenen, een velgenborstel, droogdoek en natuurlijk de velgenreiniger.
  2. Om krassen door loszittend vuil te voorkomen moet je beginnen met het afspuiten van de velgen. Dit doe je enkel met water.
  3. Nu kun je de remstof gaan verwijderen. Hierbij komt de velgenreiniger van pas. Dit moet je doen voordat je een poetsdoek gaat gebruiken, omdat dit wederom krassen voorkomt. Pas als het oppervlak helemaal glad is moet je een poetsdoek gebruiken. Spuit de velgenreiniger op de velg en laat deze enkele minuten intrekken. Met een natte velgenborstel kun je het vuil daarna verwijderen. Let op: gebruik geen velgenreiniger bij keramische remschijven, dit kan de remschijven beschadigen. 
  4. Nu kun je met een washandschoen of doek de velgen verder schoonmaken. Eventueel kun je hier shampoo bij gebruiken. Gebruik genoeg water en let op met het doek, het vuil hierop kan ook weer krassen maken.
  5. Vervolgens moet je de velgen grondig spoelen met water. Het is belangrijk om dit alleen met water te doen, niet met iets erin. Voor het beste resultaat kun je ervoor kiezen om de velgen droog te maken met droogdoek in plaats van te laten drogen.
  6. Je kunt er als laatste stap nog voor kiezen om een laag wax op de velgen aan te brengen. Hierdoor hecht het remstof zich minder makkelijk aan de velgen, waardoor je langer kunt genieten van glanzende velgen. Nu heb je weer glanzende velgen!

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je niks missen van Bogijn Car Parts? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! Kosteloos, altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes en onze kortingsacties.

Laagste prijsgarantie

Vind je het onderdeel ergens anders goedkoper inclusief verzendkosten? Dan krijg je het verschil terug + nog eens 10% korting als bedankje!
Kijk hier hoe het werkt!

Ik begrijp het

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, maakt Bogijn.nl gebruik van cookies om de website te laten functioneren, betere inzichten te krijgen voor een nog beter gebruiksgemak, en voor de personalisatie van onze website en advertenties. Meer info