De Tolbadge, wat is het precies en hoe werkt het?

Wanneer je op vakantie gaat naar het buitenland moet je aan heel veel dingen denken, waaronder vaak het betalen van tol. Nu is dit tegenwoordig een stuk makkelijker dan vroeger, omdat je digitaal een vignet kan kopen waarmee alles automatisch wordt betaald. Je hoeft dan dus niet meer steeds in de rij te gaan staan. Voor bepaalde landen kan het echter nog wat makkelijker, met het gebruik van een tolbadge. Maar wat is een tolbadge nu precies, en hoe werkt het? Alles hierover lees je in deze blog!

Wat is een tolbadge precies?

Met een tolbadge kun je super handig en snel je tol betalen op de snelwegen, zonder dat je hoeft te stoppen. Dit kun je doen in Frankrijk, Spanje, Italië en Portugal. Je hebt twee varianten, een voor Frankrijk, Spanje en Portugal en een voor alle vier de landen. Een tolbadge is een kastje die je online kunt bestellen of op bepaalde punten kunt kopen, ook in Nederland, en vervolgens achter de voorruit bevestigd. Bij een tolpoort gaat de slagboom nu automatisch open. Dit scheelt je natuurlijk heel veel tijd en is super handig. Daarbij komt ook nog eens dat je in Spanje en Frankrijk bij heel parkeerplaatsen en garages kunt betalen met de tolbadge.

Tolbadge bestellen

De tolbadge kun je op vele plekken kopen, waaronder ook in Nederland. Je kunt hem ook online bestellen via AREA. De tolbadge voor Frankrijk, Spanje en Portugal kost 11 euro, die voor alle vier de landen 15 euro. Als je hem via AREA bestelt betaal je 4 euro verzendkosten, binnen 10 werkdagen heb je tolbadge al binnen. Let wel op, er komen nog wat kosten bij. Je betaald namelijk per maand beheerkosten in de maanden dat de tolbadge gebruikt wordt. Dit zijn geen grote bedragen, maar wel iets om rekening mee te houden. Voor Frankrijk is 1,70 per maand en voor de overige landen 2,40. Gebruik je de badge twee jaar lang niet, dan betaal je ook 10 euro administratiekosten.

Tolbadge bevestigen

Wanneer je de tolbadge hebt besteld, op je naam hebt gezet met de juiste gegevens en deze hebt ontvangen moet je hem uiteraard nog bevestigen. Je kunt hem het best op je voorruit plaatsen, achter de achteruitkijkspiegel. Hij moet namelijk in het midden van de voorruit bevestigd worden, en zeker niet links of rechts van de ruit. Hij moet overigens wel aan de binnenkant van de ruit worden bevestigd.

Waarom werkt een tolbadge soms niet?

Het kan soms zijn dat een tolbadge niet werkt, wat natuurlijk vervelend is als je voor een tolpoortje staat. Ga dan naar een tolpoortje met een intercom en vraag om hulp, dan wordt het op dat moment anders opgelost zonder dat je direct hoeft te betalen. Daarna kun je dan naar een servicepunt waar het probleem met de tolbadge wordt opgelost. Het kan zijn dat het ligt aan een lege batterij. Gemiddeld gaat deze 7 jaar mee, je kunt de resterende levensduur altijd testen bij servicepunten. Als de batterij bijna leeg is kun je een nieuw kastje krijgen. Het kan ook zijn dat het signaal op de een of andere manier wordt verstoord, bijvoorbeeld bij een auto met verwarming in de ruit. Als je de badge hier op een verkeerde plek plaatst kan het signaal worden verstoord.

Tolbadge betalen; hoe werkt dit?

Hoe betaal je dan met de tolbadge? Eigenlijk heel simpel. Deze is gekoppeld aan jouw bankrekeningnummer, net als aan jouw kenteken. Elke maand worden de kosten automatisch afgeschreven. Maak je geen gebruik van de badge, worden er geen kosten afgeschreven. Via je persoonlijke account op area-enligne.com, die je kunt aanmaken, kun je zien welke kosten je gemaakt hebt. Bij de tolpoortjes zelf hoef je dus niks te betalen. Het enige wat je moet doen is kijken welke rijstrook je moet hebben voor automatische tolheffing. Dat verschilt per land, dus bereid je hierop voor.

Waar je verder nog rekening mee moet houden

Met de tolbadge moet je nog met een aantal zaken rekening houden. Je moet dus altijd kiezen voor de rijstroken die zijn bestemd voor de automatische tolheffing. In Spanje en Frankrijk mag je hier 30 kilometer per uur rijden, in Portugal tussen de 40 en 60. De tolbadge mag niet nat worden, dit kan de werking verstoren. Wanneer je de badge niet gebruikt raden we aan om deze in huis te leggen op een droge plek.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je niks missen van Bogijn Car Parts? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! Kosteloos, altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes en onze kortingsacties.

Laagste prijsgarantie

Vind je het onderdeel ergens anders goedkoper inclusief verzendkosten? Dan krijg je het verschil terug + nog eens 10% korting als bedankje!
Kijk hier hoe het werkt!

Ik begrijp het

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, maakt Bogijn.nl gebruik van cookies om de website te laten functioneren, betere inzichten te krijgen voor een nog beter gebruiksgemak, en voor de personalisatie van onze website en advertenties. Meer info