Alles wat jij moet weten over wieldoppen

Wieldoppen, iedereen kent ze natuurlijk wel. Maar wat is nou precies het nut van wieldoppen, welke heb je nodig, waarom heb je wieldoppen nodig en waar kun je ze kopen? Allemaal belangrijke vragen omtrent wieldoppen. In deze blog lees jij alles wat je over wieldoppen moet weten. Lees dus snel verder!

Waarom wieldoppen?

Waarom heb je nu eigenlijk wieldoppen nodig? Wieldoppen hebben een aantal voordelen. Ten eerste zorgen wieldoppen ervoor dat de velg beschermd wordt tegen vuil van buiten. De wieldop zal het meeste vuil oppakken, waardoor de velg schoner blijft en hierdoor minder snel zal slijten. Ook beschermen ze de remmen tegen vuil, wat ervoor zorgt dat ze langer meegaan. Ten tweede hebben wieldoppen een positief effect op de uitstraling van de auto. Wieldoppen zijn er ook zeker voor de sier en maken de auto net wat stoerder, chiquer of juist sportiever. Er zijn natuurlijk veel verschillende soorten wieldoppen waardoor er veel keuze is wat betreft de styling van je auto. 

Een voordeel van wieldoppen ten opzichte van lichtmetalen velgen is dat ze een stuk goedkoper zijn. Ook zijn ze veel makkelijker schoon te maken dan velgen. Wieldoppen kun je bovendien makkelijk monteren op de velg, dit is een eenvoudig klusje die iedereen uit kan voeren. Hierover verderop in deze blog meer!

Welke wieldoppen heb ik nodig?

Welke wieldoppen je nodig hebt is eigenlijk heel eenvoudig te bepalen. Je moet simpelweg altijd dezelfde maat wieldoppen bestellen als de maat van je banden, dus let hier goed op. Je kan dit achterhalen door naar de zijkant van de band te kijken. Hier vind je een code, bijvoorbeeld 205/55-15. Dan is de breedte van de band 205, de wang is 55% en 15 staat voor 15 inch. In dat geval zou je 15 inch wieldoppen nodig hebben. Als je er niet uitkomt of twijfelt welke je nodig hebt mag je natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen!

Waar wieldoppen kopen?

Waar wieldoppen kopen? Bij Bogijn Car Parts natuurlijk! Bij Bogijn Car Parts vind je veel verschillende soorten wieldoppen van onder andere het merk Carpoint. We hebben wieldoppen voor alle maten velgen. Van 12 inch wieldoppen tot en met 17 inch wieldoppen. Je hebt deze bij ons al binnen een werkdag in huis. 

Wat kosten wieldoppen?

Wieldoppen kosten over het algemeen niet heel veel. Het is afhankelijk van het merk, de maat en nog wat andere factoren. Over het algemeen kosten wieldoppen bij Bogijn Car Parts tussen de 18 en 50 euro. Bekijk ons assortiment, bepaal de juiste maat en zie direct hoeveel jouw wieldoppen kosten!

Hoe wieldoppen plaatsen?

Wieldoppen plaatsen is absoluut niet moeilijk, ook niet wanneer je niet heel veel affiniteit hebt met de techniek van een auto. Je moet wel goed opletten dat je de uitsparing voor het ventiel op de juiste plek hebt zitten. Daarna klik je de wieldop op de velg. Als de wieldop te los zit en het nog steeds kan bewegen moet je de ring van de wieldoppen verstellen, naar de tweede stand. Als je de wieldop nu opnieuw op de velg drukt zul je zien dat de wieldop nu wel stevig vastzit. In het filmpje hieronder wordt alles goed uitgelegd!

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je niks missen van Bogijn Car Parts? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! Kosteloos, altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes en onze kortingsacties.

Laagste prijsgarantie

Vind je het onderdeel ergens anders goedkoper inclusief verzendkosten? Dan krijg je het verschil terug + nog eens 10% korting als bedankje!
Kijk hier hoe het werkt!

Ik begrijp het

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, maakt Bogijn.nl gebruik van cookies om de website te laten functioneren, betere inzichten te krijgen voor een nog beter gebruiksgemak, en voor de personalisatie van onze website en advertenties. Meer info