Hoe weet ik welke schadedelen ik nodig heb?

Het is natuurlijk erg vervelend, maar een ongeluk kan ook jou overkomen. Bij een ongeluk met een andere automobilist of een object ontstaat er in de meest gevallen schade aan de auto. In vele gevallen zal er schade ontstaan aan de spiegels, bumper en grille, plaatwerk, kunststof delen, gasdrukveren of het raammechanisme. Deze onderdelen staan ook wel bekend als schadedelen.

Schadedelen zijn eigenlijk onderdelen omtrent het exterieur van de auto. De meeste schadedelen die verkrijgbaar zijn, zijn voorzien van een primaire laklaag. Dit betekent dat de onderdelen nog in de kleur van jouw auto moeten worden gespoten. Vaak kan je zelf al een aardige inschatting maken van welke schadedelen je nodig hebt, maar een garagehouder ziet dit vaak in één oogopslag. Hieronder behandelen we enkele schadedelen die je nodig kunt hebben. 

Buitenspiegels

Een ongeluk zit in een klein hoekje en daardoor kan het helaas voorkomen dat de buitenspiegels van de auto kapot gaan. Vaak zijn de oorzaken hiervan een aanrijding, verkeerd inparkeren of vandalisme. De schade aan de spiegels wordt ook wel spiegelschade genoemd. Voor je zicht is het natuurlijk belangrijk dat de spiegels van je auto schadevrij zijn. Bij schade dien je de spiegels dan ook snel te vervangen. Dit kun je zelf doen, maar ook door een garagehouder laten uitvoeren. 

Bumper & grille

Naast dat de bumper en grille steeds vaker wordt gezien als deel van het design en het uiterlijk van de auto, blijft het natuurlijk een onderdeel dat dient als bescherming bij een botsing of aanrijding.

Bij een botsing kan de bumper van je auto flinke beschadigingen oplopen. De bumper moet dan ook zo spoedig mogelijk worden vervangen. Naast dat de bumper minder goed functioneert, is het voor de uitstraling van je auto netter als je het onderdeel tijdig vervangt. De vervanging is prima zelf uit te voeren.  

Plaatwerk

Na een ongeluk is er in de meeste gevallen sprake van schade aan het plaatwerk van de auto. Bij schade aan het plaatwerk dien je naar een garagehouder te gaan. De garagehouder zal in de meeste gevallen moderne herstelmethodes gebruiken, zoals het uitdeuken zonder spuiten. Veel mensen beschikken niet over de juiste apparatuur om dit zelf te doen. Als de schade aan het plaatwerk te groot is, zullen er onderdelen als geheel moeten worden vervangen. 

Kunststof delen

In de auto bevinden zich veel onderdelen die van kunststof zijn gemaakt. Steeds vaker kan schade aan kunststof onderdelen worden behandeld en worden gerepareerd. Dit kan door middel van moderne hulpmiddelen en gereedschappen. Garagehouders beschikken over deze gereedschappen. 

Krasse, deuken, scheuren en gaten worden ontzichtbaar met kunststof reparatie hersteld. Deze vorm van schade herstel, levert voor een automobilist financiële voordelen op.

Gasdrukveren

Gasdrukveren hebben als functie om de motorkap of kofferklep omhoog te houden. Deze veer is in zijn normale stand uiteen geschoven. Het gas in de cilinder wil naar buiten met als gevolg dat het andere gedeelte hierdoor naar buiten wordt gedrukt. Wanneer de klep van het slot wordt gehaald, kan het gas zichzelf naar buiten drukken. Dit leidt ertoe dat de achterklep omhoog komt. Gasdrukveren zijn er in veel verschillende soorten. 

Als de gasdrukveren door slijtage of schade niet meer juist functioneren, zal de motorkap niet meer goed omhoog kunnen. De klep kan in dit geval op je hoofd terecht komen en dat wilt natuurlijk niemand. Om dit of een ander ongeluk te voorkomen, raden wij je aan om de gasdrukveren te laten vervangen.

Raammechanisme

Er bestaan twee soorten raammechanismen. Dit zijn de manuele uitvoering en de elektrische uitvoering. Bij de manuele uitvoering bedien je de bedieningshendel ouderwets met de hand. Bij de elektrische uitvoering gebruik je de knop in het portier hiervoor.

Bij schade aan het raammechanisme dien je deze te vervangen. Ook slijtage kan een oorzaak zijn dat het raammechanisme niet juist meer functioneert. Je krijgt hierdoor het raam niet meer omhoog of omlaag. 

Auto ongeluk gehad, wat nu?

De benoemde schadedelen komen zoals gezegd voort uit een auto ongeluk(je). Het is misschien ook wel handig om te weten wat je moet doen bij een dergelijk ongeluk. Lees in deze blog alles over het handelen bij een auto ongeluk en lees wat voor documenten noodzakelijk ingevuld moeten worden. Documenten voor schadeclaims maar ook voor aansprakelijkheid etc.. Handig om te weten!

Het kopen van schadedelen bij Bogijn

Voor het kopen van schadedelen ben je bij Bogijn aan het juiste adres. Naast schadedelen verkopen wij ook standaard technische auto onderdelen en accessoires voor jouw auto.

Het aanbod van Bogijn is niet alleen voordelig, maar ook voorzien van uitstekende kwaliteit. Door het invoeren van je kenteken, kun je gericht onderdelen voor jouw auto uitzoeken.
Kijk daarom gerust eens rond op onze site en ontdek de voordelen van Bogijn
Vragen? Neem dan contact met ons op via WhatsApp, mail, telefonisch en via onze live chat.

Waarom Bogijn? De volgende punten zijn onze zekerheden.

  • Simpel
  • Voordelig
  • 2 jaar garantie
  • Laagste prijsgarantie
  • Geen verzendkosten (boven de € 79)
  • Shop veilig met SafeBuy en Thuiswinkel

 

17-februari-2020 | Benny's Weetjes | Bogijn Automotive

 

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je niks missen van Bogijn Car Parts? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! Kosteloos, altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes en onze kortingsacties.

Laagste prijsgarantie

Vind je het onderdeel ergens anders goedkoper inclusief verzendkosten? Dan krijg je het verschil terug + nog eens 10% korting als bedankje!
Kijk hier hoe het werkt!

Ik begrijp het

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, maakt Bogijn.nl gebruik van cookies om de website te laten functioneren, betere inzichten te krijgen voor een nog beter gebruiksgemak, en voor de personalisatie van onze website en advertenties. Meer info