Remmen - Wielremcilinder

Informatie wielremcilinders

Een wielremcilinder bestaat uit de volgende onderdelen:

  • gietijzeren / aluminium huis;
  • 1 á 2 zuigers;
  • rubberen stofkappen;
  • een remontluchtingsnippel. 

Een wielremcilinder is een gietijzeren of aluminium huis die gemonteerd zit in de remtrommel op de ankerplaat. In de wielremcilinder bevinden zich meestal 1 á 2 zuigers die door een rubberen stofhoes worden beschermd.

De wielremcilinders (ook wel bekend als remcilinders) geven een teken vanuit het rempedaal door aan de remblokken. Als je het rempedaal indrukt, wordt er een hydraulische druk via het rempedaal uitgeoefend. Deze druk wordt versterkt door de rembekrachtiger. De druk komt terecht bij de hoofdremcilinder en die brengt deze over naar de remcilinders. Dit wordt gedaan aan de hand van remvloeistof.

Doordat er een ontluchtingsnippel op de remcilinder is aangebracht, kan het remsysteem ontluchten. De ontluchtingsnippel wordt door een afsluitdopje tegen corrosie beschermd. 

Symptomen defecte wielremcilinder

Aan deze punten kun je een defecte wielremcilinder herkennen:

  1. Een lekkage van de remvloeistof.
  2. De zuigers zijn door corrosie vast komen te zitten in het huis.

Indien je er tijdig bij bent, zit vaak alleen de stofhoes vol met remvloeistof. Kom je er pas later achter dat de wielremcilinder defect is, dan is meestal de gehele binnenzijde van de remtrommel vettig. Het is in dat geval ook verstandig om direct de remvoering te vervangen.

Wielremcilinder vervangen

Als een wielremcilinder aan vervanging toe is, raden we je aan om dit te laten doen bij een garagehouder. Mocht je nou een ervaren hobbyist zijn, dan kun je de vervanging wellicht zelf uitvoeren. Je kunt de cilinders het beste per set vervangen. Dit zijn er dus twee voor de vooras- en achteras. Tip: maak gebruik van tweedehands cilinders.  

Een nieuwe wielremcilinder kopen?

Wij van Bogijn hebben een breed assortiment aan wielremcilinders van de grootste merken. Bekijk ons assortiment hieronder en vindt de juiste wielremcilinders voor jouw auto. 

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je niks missen van Bogijn Car Parts? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! Kosteloos, altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes en onze kortingsacties.

Laagste prijsgarantie

Vind je het onderdeel ergens anders goedkoper inclusief verzendkosten? Dan krijg je het verschil terug + nog eens 10% korting als bedankje!
Kijk hier hoe het werkt!

Ik begrijp het

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, maakt Bogijn.nl gebruik van cookies om de website te laten functioneren, betere inzichten te krijgen voor een nog beter gebruiksgemak, en voor de personalisatie van onze website en advertenties. Meer info