Dynamo

Dutch test

Informatie dynamo

Een auto heeft veel onderdelen die van stroom moeten worden voorzien. Daarom zitten er onderdelen zoals een accu en een dynamo in.

De dynamo heeft meerdere functies: het bijladen van de accu en het leveren van stroom aan de energieverbruikende onderdelen in de auto.

De dynamo zit tegen de motor aan en is door middel van een v-snaar verbonden met de krukas. Doordat de motor draait, draait de dynamo ook.

Dynamo vervangen

De dynamo kan kapot gaan, dan zal hij geen stroom meer leveren en zal de accu ook niet meer opgeladen worden. Het slecht werken van de dynamo kan aan meerdere symptomen te herkennen zijn:

  • Het moeilijk starten van de auto

  • De lampen kunnen zwakker zijn dan normaal

  • De ruitenwissers functioneren minder goed.

Het niet meer opladen van de accu kan ook worden aangegeven met een lamp je op het dashboard. Dit hoeft natuurlijk niet per sé aan de dynamo te liggen. Is dat wel het geval? Dan kan het probleem bij de v-snaar liggen of de dynamo zelf kan kapot zijn.

Een dynamo kopen?

Wij van Bogijn hebben een breed assortiment aan dynamo’s. Bij ons vindt u gegarandeerd de juiste dynamo voor uw auto. Ga naar Bogijn.nl, bekijk ons assortiment en vindt de juiste dynamo voor uw auto.

 

 

Laagste prijsgarantie

Vindt u het onderdeel ergens anders goedkoper inclusief verzendkosten? Dan krijgt u het verschil terug + nog eens 10% als bedankje!
Kijk hier hoe het werkt!

Ik begrijp het

Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, maakt Bogijn.nl gebruik van cookies. Meer info

CHAT